Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2019, 23:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Maličkému ježkovi kvôli stresu vypadali skoro všetky pichliače. Masáže mu pomáhajú zrelaxovať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Úbohé zvieratko sa dostalo do dobrej opatery.

Centrum Cuan Wildlife Rescue pred pár dňami v anglickom meste Telford zachránilo maličkého ježka, ktorý sa na svoj druh na prvý pohľad ani veľmi nepodobá. Úbohému zvieraťu vypadali skoro všetky pichliače a nebyť dobrých ľudí zo záchranného centra, nevydržalo by pri živote veľmi dlho.

Našli ho v záhrade, kde sa schúlil do klbka a snažil sa bojovať so silnou infekciou, ktorá ho prinútila obmedziť životnú aktivitu na minimum. Zvierací záchranári si ho priviezli domov, kde zistili, že ježkovi pichliače vypadali najmä kvôli stresu.

Zažíval ho z dôvodu nielen spomínanej infekcie spôsobenej s najväčšou pravdepodobnosťou ušnými roztočmi, ale pri obhliadke ježka usúdili, že mohol trpieť aj nepríjemným parazitom v tráviacom trakte.

Aj keď v záchrannom centre zvieratám zvyčajne nedávajú mená, pretože tam strávia len pár dní a potom sa vracajú do voľnej prírody, tentoraz urobili výnimku. Ježka budú musieť dôkladne preliečiť, a tak ho pomenovali Bear.

Naordinovali mu pravidelne masáže, ktoré si samozrejme naplno užíva, a zamilovali si ho aj ľudia na sociálnych sieťach. Ak všetko pôjde hladko, po pár mesiacoch sa opäť bude prechádzať po anglických záhradách.

Domov
Zdieľať
Diskusia