Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2019, 21:27
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Sci-fi Alita: Battle Angel zbiera slová chvály od Jamesa Camerona a odhaľuje vznik hraného ženského kyborga

Sci-fi Alita: Battle Angel zbiera slová chvály od Jamesa Camerona a odhaľuje vznik hraného ženského kyborga
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Štúdio 20th Century Fox zverejnilo krátko pred premiérou čerstvý pohľad do zákulisia natáčania Ality.

Hraná filmová adaptácia slávnej mangy japonského autora Yukita Kishira sa už onedlho dočká svojej premiéry vo svetových kinách. Ide samozrejme o snímku Alita: Battle Angel, srdcový projekt režiséra Jamesa Camerona, ktorý ho kvôli práci na Avataroch prenechal Robertovi Rodriguezovi, čo mnohí priaznivci tejto látky znášali a znášajú veľmi ťažko.

Radím sa k nim aj ja sám, pričom za jednu Alitu od Camerona by som pokojne obetoval aj sto Avatarov. Je síce pravdou, že toto sci-fi vyzerá každým ďalším trailerom o čosi lepšie, stále je však pre mňa veľkou neznámou. Ako fanúšik skvelej predlohy tak iba dúfam, že to v kine nebude iba extrémne digitálna a preplácaná hovadina. Nemôžem ale povedať, že by som nebol zvedavý.

Či už si na snímku tešíš alebo nie, možno ťa zaujme video zo zákulisia natáčania od štúdia Štúdio 20th Century Fox. Objaví sa v ňom totiž nielen producent Jon Landau či herečka Rosa Salazar, ale aj režiséri Cameron a Rodriguez, ktorí divákom prezradia čo-to o hlavnej hrdinke a odhalia, ako ju vlastne priviedli k životu.

Za réžiou stojí vyššie spomínaný Rodriguez (Sin City, Desperado), o scenár sa postarala Laeta Kalogridis (Shutter Island, Altered Carbon) a samotné obsadenie vytvoria herci, ako Rosa Salazar, Christoph WaltzJennifer ConnellyMichelle RodriguezMahershala AliJackie Earle HaleyEiza GonzálezEd Skrein, či Keean Johnson.

Premiéra filmu Alita: Battle Angel je u nás naplánovaná na 14. februára (únor) 2019 a pokiaľ sa o ňom chceš dozvedieť všetko podstatné, klikaj sem

Domov
Zdieľať
Diskusia