Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2018, 23:36
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Filmový Black Mirror dorazil s prvým obrázkom. Hlavnú úlohu si v ňom zahrá hviezda Dunkirku

FILMY A SERIÁLY BLACK MIRROR
Uložiť Uložené

Okrem prvého obrázku vieme aj to, o čom Black Mirror: Bandersnatch vlastne bude.

Len pred niekoľkými dňami sme ti na Filmkulte priniesli informáciu o tajomnom filmovom projekte Black Mirror s podtitulom Bandersnatch. Zdá sa, že fanúšikovia sa už o pár dní skutočne dočkajú samostatného filmu, ktorý bude zasadený do univerza spomínaného seriálu. O čom však Bandersnatch vlastne bude?

Hlavným hrdinom by mal byť mladý programátor, ktorý dostane za úlohu vytvoriť z fantasy románu videohru. Veľmi skoro sa však realita a virtuálne svety začnú miešať a hlavný hrdina si nemôže byť istý tým, čo je skutočné. Podľa všetkého by sme sa mali dočkať poriadne brutálnej snímky plnej násilia. Všetky tieto informácie našli fanúšikovia na kórejskej stránke spravujúcej ratingy filmov.

Je tiež možné, že Bandersnatch bude akýmsi interaktívnym dielom, ktoré dovolí divákom vstúpiť do deja a ovplyvňovať príbeh. Netflix s podobným konceptom koketuje, takže táto možnosť rozhodne nie je vylúčená. Spomínaná stránka totiž hovorí o 312 minútovej stopáži, ktorá by teoreticky mohla zahŕňať všetky interaktívne možnosti.

Odporúčané
Recenzia: Black Mirror: z pôvodne podmanivej sci-fi dystópie tvorcovia urobili multižánrovú antológiu s kolísavou kvalitou Recenzia: Black Mirror: z pôvodne podmanivej sci-fi dystópie tvorcovia urobili multižánrovú antológiu s kolísavou kvalitou 16. júna 2023, 15:00

Netflix plánuje (v prípade úspechu) túto prax rozšíriť aj pre viaceré iné seriálové projekty. V praxi to bude vyzerať tak, že tvorcovia dajú divákom možnosť ovplyvniť smerovanie príbehu, ako aj samotný záver. V zásade tak budete môcť v určitom momente vstúpiť do deja a vybrať si podľa svojho želania, ako by mal príbeh pokračovať.

Black Mirror
Black Mirror Zdroj: Netflix

Do praxe by sa mal tento nápad uviesť práve v novej sérii seriálu Black Mirror. Podobný koncept si už Netflix vyskúšal pri detskom seriáli Puss in Book a zrejme sa mu osvedčil.

Na réžiu Bandersnatchu dohliadal David Slade (režíroval aj epizódu Metalhead zo 4. série) a v hlavných úlohách uvidíme Fionna Whiteheada (Dunkirk), Willa Poultera (We're the Millers) a Asima Chaundhryho (People Just Do Nothing). Ak sa nič nezmení, tak premiéry Black Mirror: Bandersnatch by sme sa mali dočkať 28. decembra (prosinec) tohto roku. Nižšie ti prinášame aj úplne prvý obrázok zo samotného filmu, ktorý sa objavil na Apple TV.

Domov
Zdieľať
Diskusia