Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2018, 11:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

PewDiePie čelí obvineniu, že propaguje nacizmus. Youtuber sa však svojim kritikom vysmial

TECH NACIZMUS YOUTUBE
Uložiť Uložené

Švédsky tvorca sa do problémov dostal už aj pred pár rokmi.

Na youtubera Felixa Kjellberga sa opäť valí vlna kritiky. Zrejme ho poznáš pod menom PewDiePie, pričom v posledných mesiacoch dominuje internetu, pretože sa začal pretekať s indickým kanálom T-Series v počte odberateľov.

Youtuberi z celého sveta sa mu snažia pomôcť, jeho meno sa objavilo na plagátoch, billboardoch či dokonca na známom newyorskom Times Square.

Už aj samotný tvorca si uvedomuje, že zo sloganu Subscribe to PewDiePie sa stala mánia, ktorú treba upokojiť. Nedávno preto natočil video, v ktorom ľudí vyzval, aby sa poobzerali aj po ostatných šikovných tvorcoch a nesústredili sa len naňho.

Na konci videa preto urobil reklamu 28 rôznym kanálom, pri každom z nich sa pozastavil a v krátkosti povedal, prečo ho kanál zaujal.

Jedným z propagovaných kanálov sa stal aj EsemicolonR známy ako E;R. Vo svojich videách sa zameriava na dlhšie príbehy o anime a hrách, PewDiePie spomenul, že sa mu veľmi páčili videá o  anime Death Note, ktoré si veľmi užil.

Švédsky youtuber si však zrejme nevšimol, že E;R vo videách často používa antisemitské vtipy, nebojí sa propagovať nacistické myšlienky a využíva aj homofóbne žartíky. Do jedného z videí dokonca umiestnil prejav Adolfa Hitlera.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30

PewDiePie pritom mal v minulosti problémy s obvineniami, že jeho videá obsahujú antisemitské názory či nacistickú propagandu. Stratil kvôli tomu aj svoju šou v prémiovej verzii YouTube a odvtedy zostal v nemilosti portálu.

Napriek tomu, že je stále najväčším youtuberom na svete, sa neobjavil v rekapitulačnom videu YouTube Rewind 2017 ani 2018.

Švéd už však na obvinenia reagoval. Vo svojom novom videu dementuje fakt, že by akokoľvek podporoval nacizmus. Vraj nijak bližšie neskúmal tvorbu spomínaného youtubera, zapáčili sa mu len videá o hrách, a nemal pocit, že si potrebuje nechať preklepnúť pred tým, ako ho do svojho videa zahrnie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia