Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2018, 12:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na Kanárskych ostrovoch majú pláž plnú popcornu. Bizarná kombinácia piesku sa stala hitom Instagramu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na ostrove Fuerteventura sa môžeš vyválať v pomyselnom popcorne.

Pri návšteve Kanárskych ostrovov môžeš rýchlo nabrať dojem, že si sa premiestnil do raja na Zemi. Španielske súostrovie leží v Atlantickom oceáne, neďaleko už začína africký kontinent a jednotlivé ostrovy vznikli sopečnou aktivitou, čo z nich robí mimoriadne zaujímavé miesta na preskúmanie.

Aj ostrov Fuerteventura každoročne priláka stovky tisíc turistov, pričom po objave nasledujúcej pláže sa možno turistická horúčka ešte zvýši.

Instagramu sa zapáčila pláž pri mestečku Corralejo, pričom už samotný názov naznačuje, čo by sa pri pobreží mohlo objavovať. Nenašiel by si tam štandardný žltkastý či hnedastý piesok.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Petra (@petra_sjoberg),

Sopečná aktivita v minulosti zapríčinila, že pláž je plná tmavého čierneho piesku, ktorý by si však pokojne prehliadol, keďže piesok je popretkávaný nekonečným množstvom popcornu.

Nie je to tak celkom pravda, ale pláž si už vyslúžila prívlastok Popcorn Beach, pretože kúsky koralov tvoriace jadro pláže skutočne pripmínajú obľúbenú kukuricovú pochúťku.

Koraly, ktoré sa kedysi nachádzali hlboko pod hladinou, v priebehu stoviek až tisícok rokov erodovali a more ich potom vyplavilo na pobrežie. Čarovný vzhľad dodávajú pláži aj väčšie či menšie sopečné kamene, ktoré sa na nej z pochopiteľných dôvodov vyskytujú.

Cestovatelia na Instagrame sa s pieskom na pláži zabávajú tak, že ho vyhadzujú do vzduchu, predstierajú, že ho jedia ako v kine, alebo si ho len naberú do rúk a kochajú sa pomyselnou vypukanou kukuricou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Toni. (@toniblop),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený M (@itsmemilda),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Studio Wren (@studio_wren),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený petra (@petra_ja_),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Margherita Vignano (@mvignano),

Domov
Zdieľať
Diskusia