Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2018, 15:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dievča si cez inzerát objednalo vlastnú vraždu. Joseph za ňou prišiel a zastrelil ju tak, ako si vraj priala

ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDA
Uložiť Uložené

Muž bol odsúdený na 48 rokov väzenia.

Ťažká životná situácia v spojení s psychickými problémami dohnali Natalie Bollinger k zúfalému činu. Minulý rok začala premýšľať nad samovraždou, ale vymyslela rozdielny spôsob, ako odísť zo sveta.

Nevedno, či nenabrala odvahu na to, aby samovraždu spáchala sama, alebo za to mohli návykové látky, ako tvrdil jej otec, ale Natalie pridala na známu stránku Craigslist inzerát s jednoduchým názvom: Chcem sa nechať zabiť. Je jasné, že podobný inzerát mal byť stránkou okamžite automaticky zmazaný, lenže nestalo sa tak a všimol si ho Joseph Lopez.

 

Dievča si cez inzerát objednalo vlastnú vraždu. Joseph za ňou prišiel a zastrelil ju tak, ako si vraj priala
Zdroj: CBS4

Natalie mala v čase pridania inzerátu len 19 rokov, zatiaľ čo Lopez bol o 4 roky starší. Keď si inzerát všimol, hneď sa s dievčaťom pokúsil skontaktovať.

Prebehla medzi nimi komunikácia, v rámci ktorej si dohodli čas a miesto svojho stretnutia, ba čo viac, Lopez pred súdom tvrdil, že vražednú zbraň mu priniesla samotná dievčina. Vražda sa odohrala krátko pred koncom roku 2017 a muž z nej bol obvinený vo februári tohto roku.

Stretli sa v lese za americkým Denverom, kde bolo neskôr nájdené jej telo. Lopez vypovedal, že dievča zastrelil tak, ako si to priala. Prokuratúra však inzerát predchádzajúci vražde či vzájomnú konverzáciu, v ktorej Natalie vyjadrovala túžbu zomrieť, nebrala do úvahy.

Dievča si cez inzerát objednalo vlastnú vraždu. Joseph za ňou prišiel a zastrelil ju tak, ako si vraj priala
Zdroj: CBS4

Argumentovala, že Lopez mal dlhé hodiny na to, aby o jej samovražedných či vražedných úmysloch informoval záchranné zložky a pomohol jej. Neurobil tak a radšej sa v ňom prejavil inštinkt predátora, ktorý bol schopný dievča zavraždiť.

Odporúčané
Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život 16. augusta 2023, 14:30

Aj keď mala polícia dostatok dôkazov na to, aby Lopeza usvedčila bez priznania, vrah napokon svoju vinu uznal. Vďaka dohode uzavretej s prokuratúrou unikol trestu smrti a do väzenia poputuje na 48 rokov, čo nechápe otec mŕtvej Natalie.

Dohodu s Lopezom označil za zmluvu s diablom a pľuvanec do tváre, pretože vrah chladnokrvne využil zlý psychický stav jeho dcéry. Od súdu žiadal, aby rozhodol v rámci princípu oko za oko, ale trest smrti napokon nepadol.

Domov
Zdieľať
Diskusia