Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2018, 19:03
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ubehlo presne 10 rokov od vydania albumu, ktorý má zásluhu na súčasnej podobe svetového rapu

HUDBA KANYE WEST
Uložiť Uložené

Presne pred dekádou uzrel svetlo sveta 808s & Heartbreak od Kanyeho Westa.

Kanye West sa hudbe začal venovať ešte pred začiatkom aktuálneho milénia, no skutočné klenoty začali prichádzať až s jeho sólovými štúdiovými projektami. Prakticky na každom jednom Yeezyho albume by sme dokázali nájsť aspoň jednu špecifickú črtu, ktorou zadefinoval isté štádium svetového rapu, no ak by sme sa chceli baviť o top trojke, v tej by určite nemohol chýbať 808s & Heartbreak.

Uzrel svetlo sveta práve 24. novembra 2008, takže dnes oslavuje dekádu existencie. Každý Kanyeho fanúšik veľmi dobre vie, aký zásadný album to pre súčasnú podobu rapu bol. Ak si 808s & Heartbreak náhodou do dnešného dňa nepočul, tak sa radšej ani nepriznávaj a utekaj to napraviť. 

Ako už píšeme v nadpise, tento nosič bol na svoju dobu definíciou nadčasovosti, ktorá sa dokonca v plnom svetle prejavuje aj dnes. Ye položil základy súčasnej tvorbe The Weeknda alebo Drizzyho, a tým máme na mysli v prvom rade stránku hudobných produkcií a zapojenia spevavého rapu. Nehovoriac o emotívnych témach, ktoré boli typické skôr pre RnB ako dovtedy prezentovaný rap.

Odporúčané
Kto je Bianca Censori? Manželka Kanyeho Westa bola obľúbenou študentkou vďaka veľkým prsiam, teraz sa o ňu priatelia boja Kto je Bianca Censori? Manželka Kanyeho Westa bola obľúbenou študentkou vďaka veľkým prsiam, teraz sa o ňu priatelia boja 21. septembra 2023, 9:30

Aj tvojmu obľúbenému slovenskému interpretovi veľmi dlho trvalo, kým pochopil tento skoro alternatívny štýl tlačený zo zámoria, no nakoniec všetko dobre dopadlo a vďaka patrí práve Kanyemu Westovi.  Na záver ešte pripájame nestárnuci vizuál k Heartless a ty nám do komentárov napíš, ako si na vydanie dnes už ikonického albumu spomínaš.

Domov
Zdieľať
Diskusia