Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2018, 14:55
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Svetu vyrazila dych hrôzostrašná nehoda 17-ročnej pretekárky na okruhu v Macau. V obrovskej rýchlosti vyletela do vzduchu

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Pri sledovaní záberov z nehody človeku chrbát oblieva studený pot.

Na pretekoch súťaže Formula 3 v Macau sa diváci stali svedkami hrôzostrašnej nehody, ktorej hlavnou aktérkou bola nemecká pretekárka Sophia Flörschová. Nemka stratila nad svojím vozidlom kontrolu a odrazu preletela vzduchom, cez bariéru a skončila až za okrajom trate, kde stáli traťoví maršali a fotografi.

Len pár metrov pred zákrutou, v ktorej bola Sophia katapultovaná do vzduchu, viali podľa kolegu zo štartovného roštu Guan Yu Zhoua zrejme omylom žlté vlajky. Pretekár Jehan Daruvala si ich všimol a spomalil, ale Sofia bola v tej sekunde tak blízko za ním, že po kontakte s obrubníkom a monopostom súpera sa odrazu ocitla vo vzduchu.

Na záberoch vidno, že Nemka pretekára trafila do pravej zadnej časti monopstu, náraz ju otočil a vystrelil do vzduchu. Jej monopost mal pred brzdiacou zónou dosahovať rýchlosť 276,2 kilometra za hodinu a ako podotkla stránka F1.sk, z videa je jasné, že auto už príliš rýchlosť neznížilo.

Po tvrdom lete a náraze z auta Sophia akoby zázrakom vyviazla živá. Niekoľko minút zostala sedieť v aute, odkiaľ ju potom zdravotníci vytiahli a previezli do nemocnice. Samotná pretekárka sa nedávno ozvala z nemocnice prostredníctvom Twitteru, pričom všetkých ubezpečila, že je v poriadku.

Informácie hovoria o tom, že jej diagnostikovali zlomeninu chrbtice, ale vraj nestratila cit v končatinách a zajtra ráno ju čaká operácia. Vážnejšie zranenia by nemali mať ani fotografi a maršali stojaci priamo pod miestom, kam monopost narazil. Lekári zaznamenali otrasy mozgu, poranenia pečene či zlomeninu sánky. Pohľad na nehodu len podčiarkuje bezpečnostný pokrok, ktorým motoristické súťaže za posledné roky prešli.


Domov
Zdieľať
Diskusia