Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 14:26
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Mileniáli majú psíkov namiesto detí. Zvieratká vnímajú ako súčasť rodiny

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Psov vnímajú mileniáli podobne ako prvorodené deti.

V dávnej dobe sa mladí ľudia ženili aj pred dosiahnutím osemnástky, no doba sa stihla radikálne zmeniť a prejavuje sa to aj na dnešných generáciách a ich rodinách. Mileniáli sa dnes berú omnoho neskôr a platí to aj pre počínanie detí.

To však ani náhodou neznamená, že mladí ľudia ostávajú sami – ako naznačuje report od The Wall Street Journal, v posledných rokoch mimoriadne narástol záujem o domácich miláčikov, a to najmä u mileniálov. Ich obľúbencami sú najmä psy.

Mileniáli majú psíkov namiesto detí. Zvieratká vnímajú ako súčasť rodiny
Zdroj: wallpaperspress

Mladí ľudia so svadbou či dieťaťom jednoducho dlho čakajú a pes je ich riešenie. „Starajú sa oňho, ako by išlo o ich prvé dieťa,“ prezradila majiteľka psieho hotela v Chicagu. Obľúbenosť psov potvrdzujú aj čísla. Medzi rokmi 2007 a 2017 sa totiž narástol predaj jedla pre domácich miláčikov o 36 %.

V roku 2017 bolo navyše na trh uvedených až 4 500 nových produktov pre domáce zvieratá, čo je až 45 % nárast oproti predchádzajúcemu roku. Všetko tak nasvedčuje tomu, že psíkovia postupne nahrádzajú deti, aspoň kým sú „rodičmi“ mileniáli.

Domov
Zdieľať
Diskusia