Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2018, 8:33
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Najznámejšiu chorvátsku pláž radikálne zmenila búrka

ZAUJÍMAVOSTI BÚRKA
Uložiť Uložené

Príroda sa s ňou pekne vyhrala.

Najpopulárnejšia dovolenková destinácia Slovákov má tiež svoje naj. Titulom najznámejšia pláž celého východného pobrežia Jadranského mora sa môže pýšiť práve Zlatni rat. Nachádza sa na treťom najväčšom ostrove Chorvátska, teda na Brači. Známy je napríklad tým, že na ňom dlho pôsobil známy slovenský spisovateľ Martin Kukučín. Ale späť k aktuálnej veci.

Podobne ako u nás, aj na juhu sa musia miestni obyvatelia popasovať s búrkami a silnými vetrami. Nedávno tak došlo k zhoršeniu počasia aj v okolí spomínaného ostrova. Najviac si to odniesol práve Zlatni rat. Vietor v kombinácii s veľkou silou mora výrazne zmenil vzhľad celej pláže. Áno, jej špic sa menil počas roka pravidelne, ale nie tak výrazne, ako teraz.

Najznámejšiu chorvátsku pláž radikálne zmenila búrka
Zdroj: reddit.com

Fotografia sa objavila na reddite a okamžite sa strhla diskusia, čo sa bude diať ďalej. Veľa ľudí si myslí, že bude potrebný zásah ľudskej ruky, avšak druhá skupina verí samej prírode. Morské prúdy, vietor a ďalší nános sedimentov by mal za určitú dobu vrátiť všetko do pôvodného stavu.

Domov
Zdieľať
Diskusia