Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2018, 16:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Spoznajte Spider-Manov z rôznych dimenzií vo vynikajúcom traileri najočakávanejšieho animáku roka

FILMY A SERIÁLY SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE
Uložiť Uložené

Predstavuje sa aj Nicolas Cage ako Spider-Man Noir.

Pripravte sa na celkom odlišného Spider-Mana, než na akého ste zvyknutí z kín, filmov či hier. Spider-Man: Paralelné svety (Into the Spider-Verse) sa totiž po prvýkrát na striebornom plátne zameria na Milesa Moralesa. 

Ten sa stáva Spider-Manom v okamihu, kedy si 40-ročný Peter Parker uvedomuje, že konečne našiel nástupcu, a že sa v jeho svete deje niečo čudné.

To niečo má za následok, že sa do jeho dimenzie dostávajú ďalšie verzie Spider-Mana vrátane Gwen Stacy (Haille Steinfeld), Spider-Man Noir (Nicolas Cage), ale aj Spider-Ham (komik John Mulaney) či  Peni Parker (Kimiko Glenn). 

Dnešný trailer je zase raz ukážkou skvelého načasovania, čo sa akcie, humoru a predstavenia postáv týka. Už od prvého obrázka sa na animovaný komiks nesmierne tešíme a po videu nižšie naše očakávania len narastajú.

A takto bude znieť slovenský dabing


Pri Spider-Hamovi je jasné, že si bude pre seba kradnúť väčšinu scén (snáď sa dočkáme aj nejakého odkazu na Simpsonovcov), no o koho vlastne ide?

Všetci títo Spideyovia sú súčasťou minisérie z roku 2014 s názvom Edge of the Spider-Verse. V prvom rade je tu Spider-Ham, pavúk, ktorého uhryzlo rádioaktívne prasa a odvtedy bojuje proti zločinu. Dopĺňa ho Spider-Man Noir nahovorený Nicolasom Cageom, ktorý sa neštíti zbraní a zabíjanie zloduchov mu problém nerobí. Na záver tu máme Peni.

Tá sa nechá uhryznúť pavúkom po tom, čo jej otec zomrie pri ovládaní mecha robota SP//dr. Pavúčí mozog je súčasťou procesoru robota, a tak sa s ním musí Peni spojiť týmto spôsobom. Gwen Stacy ako Spider-Gwen je každému fanúšikovi tohto univerza známa, takže ju bližšie predstavovať určite netreba.

Vo filme budú musieť okrem nevídaného úkazu a spájania dimenzií bojovať aj proti klasickým záporákom. Potvrdený je Kingpin, Scorpion, Green Goblin a Prowler. Prowler je Milesov strýko. Zatiaľ čo Milesov otec sa vzdal dráhy zločinu a stal sa z neho svedomitý občan, jeho brat sa odmietal vzdať moci a titulu zloducha.

Spoznajte Spider-Manov z rôznych dimenzií vo vynikajúcom traileri najočakávanejšieho animáku roka
Zdroj: Sony / Columbia

Stal sa z neho záporák Prowler, čo snímke a jednotlivým vzťahom medzi postavami dodá viac iskry a napätia. Prowler je skvelý bojovník na blízko a pomáha si všelijakými gadgetmi a nástrojmi na omračovanie protivníkov. 

Množstvo postáv a Spider-ľudí nie je jediným zásadným rozdielom oproti ostatným filmom. Tento počin nie je súčasťou žiadneho veľkého prepojeného vesmíru (zatiaľ) a taktiež vyzerá úplne inak než väčšina animákov.

Oplýva štylizovanou animáciou využívajúcou aj komiksový vzhľad, vďaka čomu sa môžeme tešiť na pohyby a scény, aké vo filmoch nikdy neuvidíme. Trochu sa však bojíme, aby sme kvôli tomu obrazu nemali v kine problémy s očami. V každom prípade však originálny vizuál berieme všetkými desiatimi. 

Režírujú Peter Ramsey, Rodney Rothman a Bob Persichetti. Tí sa pre portál Screenrantvyjadrili, že originálny nápad multivesmíru budeme pozorovať očami Milesa Moralesa.

„Všetko bude rozprávané z perspektívy tohto chlapca z Brooklynu, ktorý nikdy podobné veci nezažil," poznamenal Rodney Rothman. „Žiadna z týchto vecí sa mu nikdy nezdala ani len možná. Týmto spôsobom sme do filmu dostali originálne nápady a zároveň ich budeme môcť divákom vysvetliť, aby sa nestrácali.“

Spoznajte Spider-Manov z rôznych dimenzií vo vynikajúcom traileri najočakávanejšieho animáku roka
Zdroj: Sony / Columbia

Už vyššie sme naznačili, že vo filme uvidíme aj Petera Parkera, teda originálneho Spider-Mana. Podľa tvorcov však pôjde o radikálne odlišnú postavu, než na akú sú fanúšikovia zvyknutí. Aký teda Peter Parker bude? Režiséri prezradili, že bude mať asi 40 rokov a bude za zenitom svojej superhrdinskej kariéry.

„Už dospel. Všetko, čo sa vo filme deje, už videl. Už nie je dieťa, takže to preňho nie je žiadna nová skúsenosť. Veľa stratil a veľa obetoval. Práve preto je taká zábava pracovať s touto postavou. Rozhodne to je Peter, akého ste ešte nevideli.“

Tešiť sa môžeme na pozoruhodnú dynamiku medzi Parkerom a Moralesom. Persichetti k tomu povedal nasledovné: „Toto je Peter Parker, ktorého Miles Morales vo svojom živote potrebuje. Takže je medzi nimi vzťah ako medzi učiteľom a žiakom.“

Okrem spomenutých hercov začujeme aj hlasy Mahershalu Aliho (Aaron Davis), Lieva Schreibera (Kingpin) či Lily Tomlin (teta May). Do slovenských kín dorazí Spider-Man: Into the Spider-Verse 13. decembra (prosinec) 2018. 

Spoznajte Spider-Manov z rôznych dimenzií vo vynikajúcom traileri najočakávanejšieho animáku roka
Zdroj: Sony Pictures Animation
Domov
Zdieľať
Diskusia