Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2018, 13:58
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Najznámejší pretek v šprinte na 1/4 míle je späť. Kto je jeho kráľom pre rok 2018?

TECH
Uložiť Uložené

Rok s rokom sa stretol, a preto tu máme ďalšie pokračovanie obľúbeného preteku.

Stalo sa už akousi tradíciou, že každý rok nám americký Motor Trend servíruje World's Greatest Drag Race alebo ak chcete najväčší a zároveň najznámejší pretek na 1/4 míle. Inak tomu nie je ani tentokrát, na leteckej základni v kalifornskom Vandengbergu sa tak bok po boku postavila dvanástka noviniek.

Ako je zvykom, zďaleka nejde o rovnocenné vozidlá, skôr naopak, vo veci je zmes najnovších športových počinov rôzneho druhu, triedy a v konečnom dôsledku aj výkonu. Aj napriek tomu bol boj o prvé miesto aj tento rok veľmi vyrovnaný. Ostatne, naznačuje to už samotná súpiska zúčastnených, na ktorej si zálusk na víťazstvo robilo hneď niekoľko noviniek. 

Aby sme boli presní, najznámejší šprint s poradovým číslom 8 počítal s touto plejádou športových noviniek - McLaren 720S, Porsche 911 GT2 RS, Honda Civic Type R, Lamborghini Huracán Performante, BMW M5, Ford Mustang GT PP2, Alfa Romeo Stelvio Q4 Quadrifoglio, Kia Stinger GT, Audi TT RS, Chevrolet Corvette ZR1, Mazda MX-5 Club, a nový Aston Martin Vantage. Ako to celé dopadlo sa už dozviete vo videu.

Domov
Zdieľať
Diskusia