Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2018, 12:09
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Košice budú mať prvý veľký carsharing na Slovensku

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Projekt SHARE'Ngo Košice sa v priebehu niekoľkých mesiacov spustí v metropole východu.

Nedávno sa v Bratislave rozbehlo zdieľanie bicyklov, v Košiciach je však už reč o požičiavaní si áut. Už o približne 99 dní by sa v metropole východu mal rozbehnúť nezvyčajný carsharing, vďaka ktorému môžeš nechať auto doma a požičať si jedno z voľných v košických uliciach.

Dostupné zatiaľ nie sú takmer žiadne informácie, no projekt nesie názov SHARE'Ngo Košice a stojí za ním predovšetkým ázijský výrobca elektromobilov ZhiDou. Práve ich vozidlá budú v carsharingu dostupné.


Podobný systém zaviedli už v niektorých talianskych mestách a práve Košice sú ďalšie v rade. Momentálne nie sú dostupné ani informácie o cenových podmienkach, no keďže ide o ekologický variant, ktorý obmedzuje kupovanie zbytočných automobilov, projekt má rozhodne potenciál Košiciam pomôcť.

Aj napriek tomu, že sa SHARE'Ngo Košice prezentuje ako prvý slovenský carsharing, nemá pravdu, i keď ide o prvý väčší projekt v tejto sfére. Šesť elektromobilov na požičanie nájdeš napríklad každý deň pred bratislavskou Starou tržnicou v rámci projektu Volkswagen e-Up!

Domov
Zdieľať
Diskusia