Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2018, 18:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovensko už na horách stihol zasypať prvý sneh. Teploty vo výškach padajú hlboko pod bod mrazu

ZAUJÍMAVOSTI POČASIE SLOVENSKO SNEH
Uložiť Uložené

Naše slovenské hory nemajú núdzu o prvý sneh.

Počasie si z nás aj na Slovensku uťahuje. Cez víkend spadli teploty z príjemných 25 stupňov na menej ako 10 stupňov Celzia a množstvo regiónov našej krajiny čelilo silným búrkam a vetru.

Počasie preto nezaháľalo ani v slovenských horách, kde už jednotlivé facebookové stránky stredísk a horských hotelov spokojne pridávajú fotografie prvého snehu.

Na horách by sa mali pre sneh vytvoriť príjemné podmienky, pretože teploty budú klesať až pod -10 stupňov Celzia, a tak pri súčasnom studenom fronte nebude o chladné počasie a prehánky núdza.

Ako informuje portál iMeteo.sk, snehová hranica by mala dokonca v najbližšom čase klesnúť z 1400 metrov nad morom na 1200 metrov nad morom. Prvotný nevýrazná snehová vrstva sa na viacerých vyššie položených miestach v nasledujúcich hodinách premení na ozajstnú pokrývku, pretože by mala dosahovať až 10 centimetrov.

Do otvorenia novej lyžiarskej sezóny však napriek tomu zostáva približne 70 dní a podobné snehové poprašky lyžiarom nijak vytúžené zjazdovky nepriblížia.

Snežiť začalo už 22. septembra

Domov
Zdieľať
Diskusia