Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. septembra 2018, 22:29
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

O koľko miliónov si prilepšili Drake alebo Eminem? Forbes zverejnil rebríček najlepšie zarábajúcich hip-hopových umelcov

HUDBA DRAKE EMINEM JAY-Z KANYE WEST KENDRICK LAMAR TRAVIS SCOTT
Uložiť Uložené

Komu sa v počas posledných dvanástich mesiacov darilo v hip-hope najviac?

Hip-hop je v dnešnej dobe bezpochýb najpopulárnejším hudobným žánrom na svete. Raperi a najpoprednejší producenti sa veľmi radi vystatujú svojím luxusným majetkom a za jediný koncert, poprípade inštrumentál berú až stotisíce amerických dolárov. Kto je však v prebiehajúcom roku pomyselným kráľom zárobkov?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Migos (@migos) on

Forbes  zverejnil každoročný rebríček najlepšie zarábajúcich hip-hopových umelcov, ktorý sa odvíjal od ich aktivít v rozmedzí od júna minulého roka do júna toho prebiehajúceho. Čerpal z čistých ziskov z jednotlivých tours, digitálnych predajov a fyzických nosičov, zárobkov zo streamovacích platforiem a sponzoringu, a v neposlednom rade z merchu a ostatných záležitostí.

Raperovi Jay-Zmu sa so ziskom 76,5 miliónov $ podarilo po troch rokoch dostať z pomyselného trónu najlepšie zarábajúcich hip-hopových umelcov P. Diddyho, za čo vďačí svojmu albumu 4:44 z minulého roka a prekvapivému projektu Everything Is Love so svojou manželkou Beyoncé, s ktorým sa vydali na gigantickú tour po celom svete.

P. Diddy so svojimi 64 miliónmi $ "prepadol" na druhé miesto, na ktorom sa však aj bez potrebného vydávania novej hudby drží vďaka právam na hudobné produkcie množstva zvučných mien, a svojím podieľom v renomovaných značkách alkoholu Cîroc a DeLeón.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diddy (@diddy) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diddy (@diddy) on

Pomyselnú trojku uzatvára Kendrick Lamar, miláčik množstva hip-hopových fanúšikov, ktorý svojmu prírastku vo výške 54 miliónom $ vďačí gigantickej sólovej tour k albumu Damn a ďalšej úspešnej TDE: The Championship Tour, kde vystupoval ako headliner. Okrem toho má na konte významné dealy s Nike a American Express.

J. Cole a Kendrick Lamar, ktorí sa stretli v prvej desiatke rebríčka Forbes

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kendrick Lamar (@kendricklamar) on

Hneď za ním nasleduje so svojimi 47 miliónmi $ Drake, ktorý je s viac ako piatimi miliardami streamov za posledných dvanásť mesiacov najpočúvanejším hip-hopovým umelcom tejto doby, a do prvej desiatky sa po prvýkrát v živote prebojoval tiež Nas. Ten svojim 35 miliónom $ vďačí najmä angažovaniu sa v rôznych startupoch v Silicon Valley a online médiách.

Drake má teda rozhodne z čoho rozdávať

V prvej desiatke sa ešte stále drží aj Dr. Dre, a to vďaka istým nezrovnalostiam s Apple a jeho niekdajšou značkou slúchadiel Beats. Na desiatom mieste skončil Kanye West a medzi dvadsiatich najlepšie zarábajúcich hip-hopových umelcov sa dostali tiež pomerne mladí interpreti ako Travis Scott, Russ alebo iba dvadsaťštyriročný Lil Uzi Vert.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by OUR GENERATION MUSIC (@ourgenerationmusictv) on

11. DJ Khaled - 27 miliónov $

12. Migos - 24,5 miliónov $

13. Eminem - 23 miliónov $

14. Chance the Rapper - 21,5 miliónov $

15. Travis Scott - 21 miliónov $

16. Birdman - 20 miliónov $

17. Lil Uzi Vert - 19,5 miliónov $

18. Lil Wayne - 19 miliónov $

19. Logic - 17 miliónov $

20. Swizz Beatz / Russ / Meek Mill - 15 miliónov $

V rebríčku chýbajú ženské zástupkyne Nicki Minaj a Cardi B, o ktorých sa častokrát píše a hovorí viac ako o mnohých obsiahnutých. Nicki však svoj album vydala iba prednedávnom a na tour vyráža iba o pár dní. A aby sa so svojím debutovým projektom ocitla Cardi B na popredných miestach, musela by mať naozaj pekelné šťastie.

Domov
Zdieľať
Diskusia