Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. septembra 2018 o 9:28
Čas čítania 6:56
Šimon Kucka

10 zábavných komédií s jemnou erotikou a sexom, s ktorými zabodujete na rande, ale aj na párty

10 zábavných komédií s jemnou erotikou a sexom, s ktorými zabodujete na rande, ale aj na párty
Zdroj: Screen Gems
FILMY A SERIÁLY ROMANTICKÉ FILMY TOP 10
Uložiť Uložené

Vyberiete si z ponuky neslušných filmov?

Poznáte to, idete s partnerom/partnerkou na rande, všetko ide hladko a jeden z vás dostane nápad, že si doma spolu pustíte film. Občas sa stane, že filmu sa nebudete venovať vôbec, na tom však v danej chvíli nezáleží. 

Rovnako tak aj na párty, ak nie je výslovne zameraná na premietanie rôznych filmových žánrov. Na oslavách sa zvykne pustiť niečo s jednoduchým dejom, ešte jednoduchšou zápletkou, vtipnými dialógmi a charakterovo farebnými postavičkami. 

Ak chcete pri takýchto udalostiach navodiť tú správnu atmosféru, zrejme nepustíte Schindlerov zoznam (1993) alebo Zachráňte vojaka Ryana (1998). 

Väčšinou je vtedy najlepšou a najrozumnejšou možnosťou pustiť buď niečo vtipné, romantické, odľahčené, alebo najlepšie zmes všetkých troch. 

Film, kde keď vynecháte 5 minút (dobre, možno aj 7 minút) z deja, o nič neprídete. Aby ale bolo z čoho vyberať, prináša vám Filmkult zoznam tých najlepších filmov, ktoré sa oplatí pozrieť na rande či párty

Ide len o sex (Friends with Benefits, 2010, r. Will Gluck)

Začať môžeme overenou klasikou v hlavných úlohách s Justinom Timberlakeom a sexy Milou Kunis.  Tá tu hrá Jamie, hľadačku talentov z New Yorku. 

Justin Timberlake stvárňuje Dylana, nádejného riaditeľa webu, ktorý pracuje na grafickom dizajne a práve sa rozišiel so svojou priateľkou (Emma Stone).

friends with benefits, mila kunis, justin timberlake
Zdroj: Screen Gems

Jamie chce Dylanovi poskytnúť lepšie pracovné miesto v New Yorku, a tak mu predvedie krásy mesta v plnej paráde. Jedna schôdzka vedie k druhej, no obaja sa napokon dohodnú, že chodiť spolu nemá zmysel.

Namiesto toho uzavrú dohodu o kamarátstve s výhodami, kedy môžu mať sex bez akýchkoľvek citových väzieb. Odľahčená komédia ponúka množstvo vtipných dialógov a úprimných situácií zo života, v ktorých sa spoznajú mnohí z nás.

Prci, prci, prcičky (American Pie, 1999, r. Paul a Chris Weitzovci)

Zrejme najznámejšia tínedžerská komédia všetkých čias je so svojimi nevhodnými vtipmi a ešte nevhodnejšími scénami ako stvorená na viaceré druhy akcií, ktoré sme vymenovali vyššie. Partičku tínedžerov a problémy s ich (pre niektorých) prvým sexom si zamilovali milióny ľudí po celom svete.

American Pie, Prci prci prcičky
Zdroj: Universal Pictures/z filmu Prci, prci, prcičky

Na rozdiel od predošlej snímky sa v situáciách, kde sa mladík pokúša mať sex s jablkovým koláčom snáď zrejme nespoznáte.

Ak sa rozhodnete pozrieť si túto overenú klasiku a náhodou zmeškáte jednu-dve scénky, vôbec o nič neprídete a stále si môžete naplno užiť krásu tohto filmu, ktorá spočíva v jeho jednoduchom humore. 

Sexbomba od vedľa (The Girl Next Door, 2004, r. Luke Greenfield)

Mnohých z vás pri vyslovení názvu tejto komédie zaplaví nával nostalgie. V roku 2004 stvárnil mladučký Emile Hirsch (Útek do divočiny, Milk) stredoškoláka Matthewa Kidmana, obyčajného chlapca z predmestia, kam sa nasťahuje kráska Danielle (Elisha Cuthbert). 

Sexbomba od vedle
Zdroj: 20th Century Fox

Matthew je nádherným dievčaťom najprv dočista očarený, no keď zistí, že ide o bývalú pornohviezdu, očarenie razom vystrieda strach.

Pravá a nefalšovaná tínedžerská komédia so sympatickou ústrednou dvojicou, známymi vedľajšími hercami (Paul Dano a Timothy Olyphant), štipkou humoru a menším množstvom sexu a nahoty. 

Láska a iné závislosti (Love and Other Drugs, 2010, r. Edward Zwick)

Edward Zwick má na krku počiny, ako Legenda o vášni (1994), Posledný samuraj (2003) či Krvavý diamant (2006).

V roku 2010 však vyšiel zo svojho rámca vážnejších filmov a natočil romantickú komédiu s ratingom R, Láska a iné závislosti, kde si hlavnú úlohu strihli Jake Gyllenhaal a Anne Hathaway.

Anne Hathaway, Jake Gyllenhaal
Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation

Snímka rozpráva o Jamiem (Gyllenhaal), predavačovi liekov na zväčšenie erekcie. Ten je síce magnetom na ženy, no žije v jednom byte so svojím bratom a zatiaľ neprišiel na to, čo od života chce.

Jedného dňa sa mu doň pripletie Maggie (Hathaway), prefíkaná a podivná mladá umelkyňa. Dvojica sa dá dokopy len kvôli sexu, pretože Maggie má strach z intimity. Dôvodom je jej vlastná choroba, ktorú pred celým svetom tají. 

Táto romantická komédia pretkaná niťou drámy od vás nechce, aby ste pri jej sledovaní priveľmi rozmýšľali. O to viac si pri filme oddýchnete a uvoľníte sa. Plus, ak ste netušili ako vyzerá celkom nahá Anne Hathaway, v tomto počine máte možnosť to zistiť.  

Magic Mike / Magic Mike XXL (2012/2015, r. Steven Soderbergh, Gregory Jacobs)

Magic Mike je určený skôr pre dámy ako pre pánov, no to nič nemení na fakte, že ide o kvalitnú porciu odľahčenej erotiky. 

Príbeh pánskych striptérov na čele s Channingom Tatumom je sondou do života mužov, ochotných pre peniaze odhodiť všetky zábrany (aj oblečenie). Autor trilógie Dannyho jedenástky sa nechal inšpirovať v skutočnom živote, a to rovno u Channinga Tatuma.

Magic Mike
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Ten v minulosti pracoval ako mužský striptér. Dalo by sa povedať, že vo filme hrá svoje „mladšie ja”, kedy cez deň pracuje ako stavbár a v noci sa mení na miláčika žien v nočných kluboch. 

Či už si budete chcieť pozrieť prvú časť od Soderbergha alebo druhú časť od Jacobsa, ani v jednej z nich by ste nemali očakávať hlboké úvahy o živote, akciu či neustálu prítomnosť humoru.

Pozrieť si Magic Mikea či Magic Mikea XXL nemôže mať iný zmysel, ako vidieť polonahých hollywoodskych hercov s jednodolárovkami zastrčenými za spodný prádlom. Nebudeme klamať, dámy si prídu na svoje.

40 rokov panic (The 40 Year Old Virgin, 2005, r. Judd Apatow)

Zrejme najlepšia komédia režiséra Judda Apatowa. V hlavnej úlohe Steve Carell ako Andy Stitzer, ktorého inzerát v novinách by mohol znieť nejako takto: muž – štyridsiatnik hľadá priateľku, pracuje v obchode s elektronikou, miluje akčné figúrky, ešte nemal sex

40 let panic
Zdroj: Universal Pictures

Andy má troch kamarátov (Paul Rudd, Seth Rogen, Romany Malco), ktorí mu s jeho malým problémom chcú pomôcť. Zoberú ho tak na výlet do sveta nezadaných, kde Andy zisťuje, že hľadanie sexuálnej partnerky je ťažšie, než si pôvodne myslel.

Legendárna scéna, keď si Steve Carell necháva vydepilovať hruď je stopercentne pravá, čo len pridáva na jej celkovej autenticite a zároveň aj hlasitosti vášho smiechu. Iste, občas sa tu objaví nejaký ten nemiestny vtip, no to ku komédiám Judda Apatowa jednoducho patrí. 

Do naha! (The Full Monty, 1997, r. Peter Cattaneo)

Drsná britská komédia rozpráva príbeh šiestich robotníkov, ktorí znenazdajky prídu o prácu a tým pádom aj o peniaze. Aby zabezpečili príjem pre svoje rodiny, rozhodnú sa podniknúť niečo šialené:  začnú vystupovať ako pánski striptéri. 

Keď ich polícia zatkne hneď pri ich prvom vystúpení, dopočujú sa o tom ženy v meste túžiace vidieť svojich chlapov tancovať nahých.

do naha
Zdroj: Twentieth Century Fox

Hlavná šestka neobsahuje žiadne veľké mená, teda až na Gaza, ktorého stvárnil Robert Carlayle (Begbie z Trainspottingu) a jeho obézneho kamaráta Davea (Mark Addy). 

Prakticky neznáme herecké obsadenie ale tejto komédii nebráni v tom, o čo jej v prvom rade ide: pobaviť. Malomestské prostredie, občasná nahota a nespočet vtipných situácií, to je komédia Do naha!

Ako uloviť družičku (Wedding Crashers, 2005, r. David Dobkin)

 

Dvojica najlepších kamarátov, John (Owen Wilson) a Jeremy (Vince Vaughn), má netradičnú zábavku: pravidelne sa nenápadne vkradnú na svadby, kam vôbec nie sú pozvaní a balia tam družičky. 

S falošnými identitami a historkami sa stávajú stredobodom pozornosti a overenými praktikami tak ľahko dostanú do postele nejedno dievča. Zápletka tejto romantickej komédie spočíva, ako inak, v romantike. 

owen wilson, rachel mc adams
Zdroj: New Line Cinema

John sa na jednej svadbe zahľadí do nádhernej Claire (Rachel McAdams) a Jeremyho začne prenasledovať Clairina vyšinutá sestra so sklonmi ku nymfománii, Gloria (Isla Fisher). 

Ako uloviť družičku sa oplatí vidieť. Komediálne duo Wilson – Vaughn vyzerá na obrazovke sympaticky a vy sa aj slušne zabavíte. 

Bitka na Ridgemont High (Fast Times at Ridgemont High, 1982, r. Amy Heckerling)

O tomto filme ste možno ani nepočuli, no určite sú vám známe mená, ako Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Nicolas Cage alebo Forest Whitaker. 

Pre niektorých z nich ide o ich hollywoodsky debut, ktorý sa uskutočnil práve pri Bitke na Ridgemont High. Dej sa odohráva na typickej americkej strednej škole v 80. rokoch: všetci fajčia trávu, chalani sa neustále otáčajú za dievčatami a flákajú školu. 

Ridgemont High
Zdroj: Universal Pictures

Scenár Camerona Crowa (Jerry Maguire, Povedz niečo...) vychádza z jeho vlastných skúseností so stredoškolským životom.  Ak vás zaujíma, ako asi fungovali tínedžeri v Amerike 80. rokov, tento film je pre vás tým pravým. 

Superbad (2007, r. Greg Mottola)

Alfa a omega tínedžerských komédií s tematikou sexu. Scenár filmu začali kamaráti Seth Rogen a Evan Goldberg písať v trinástich rokoch, len aby zistili, či niekedy skutočne dokážu urobiť vlastný film.

 

Spolužiaci zo strednej, Evan (Michael Cera) a Seth (Jonah Hill) sa rozhodnú usporiadať veľkú párty, kam pozvú snáď celú ich školu spolu s dievčatami, s ktorými túžia prísť o panictvo.

superbad
Zdroj: Sony Pictures Entertainment

Nič však nejde podľa ich predstáv, drogy sú všade a alkohol tečie potokom. To ale naši hrdinovia predsa chceli, či nie?

Odvážnejší brat Prcičiek (1999) z produkcie Judda Apatowa sa nebojí nadávať v každej jednej vete, viesť siahodlhé konverzácie o sexe či odhaliť tajomstvá šňupania kokaínu. Jednoducho párty (alebo film na párty), ako sa patrí.

BONUS: Blokoti (Blockers, 2018, r. Kay Cannon)

Partia rodičov sa rozhodne zabrániť strate panenstva svojich dcér. Samozrejme to však nebude také jednoduché, ako čakali.


Môže byť film, v ktorom hrdina konzumuje pivo skrz análny otvor súčasne aj citlivým a rodinným titulom s ponaučením? Blokoti ukazujú, že môže.

blockers
Zdroj: Universal Pictures

Na rozdiel od podobne ladených počinov z producentskej dielne Judda Apatowa tu nie je prepálená stopáž. Tvorcovia z nepravdepodobného námetu dolujú jeden útok na vaše bránice za druhým.

Občas to síce prepália (vyššie spomenutá scéna s pivom, zvracanie v aute), no väčšinu času triafajú do čierneho.

Vynikajúce časovanie a skvelí herci zabezpečujú humor veľmi úspešne a z nejakého záhadného dôvodu tu fungujú aj dojímavé scény, ktoré sú vo väčšine žánrovo príbuzných filmov na facku. Jedna z najlepších sprostých komédií za dlhú dobu a dôkaz, že aj v tomto žánri je čím prekvapiť a potešiť.

BONUS 2: Snowboarďáci (2004, r. Karel Janák)

O komédiu so sexuálnym podtónom sa niekoľkokrát pokúšali aj v susedných Čechách, no nie vždy sa im to podarilo (Román pro ženyPanic je nanic). 

Skôr ako by šlo o výnimku, spadajú Snowboarďáci do kategórie guilty pleasures, pretože tento film snáď všetci milujeme.

snowboarďáci
Zdroj: Falcon

Príbeh dvoch chlapcov Rendyho a Jáchyma v podaní sympaťákov Vojtěcha Koteka a Jirku Mádla a pohľad na ich márnu snahu o trochu erotiky na zasneženej chate v horách rozosmeje snáď každého.

Iste, nájde sa tu hneď niekoľko chybičiek krásy, no v záujme vlastnej zábavy a uspokojenia sme ochotní ich autorom filmu odpustiť. 

Rátame s tým, že ste niektoré filmy z nášho zoznamu už videli, preto vám odporúčame nechať sa príjemne prekvapiť tými, na ktoré ste si doposiaľ ešte nenašli čas. 

Ak teda najbližšie budete mať záujem pozrieť si doma so svojou polovičkou film, alebo zabaviť ľudí na párty, odkazujeme vás na tento článok. Nech už siahnete po ktoromkoľvek kúsku zo zoznamu, chybu neurobíte. 

Na záver by sme sa vás chceli spýtať, ktorú snímku máte najradšej. Za svoje obľúbené dielo môžete zahlasovať v ankete, a v prípade, že máte vlastný návrh, neváhajte sa oň podeliť v komentároch. 

Anketa:
Ktorý film z nášho zoznamu máte najradšej?
Friends with Benefits
Prci, prci, prcičky
Do naha!
Sexbomba od vedľa
Láska a iné závislosti
Magic Mike / Magic Mike XXL
40 rokov panic
Fast Times at Ridgemont High
Ako uloviť družičku
Superbad
Blokoti
Snowboarďáci
Friends with Benefits
19 %
464 Hlasov
Prci, prci, prcičky
29 %
736 Hlasov
Do naha!
4 %
99 Hlasov
Sexbomba od vedľa
8 %
208 Hlasov
Láska a iné závislosti
7 %
166 Hlasov
Magic Mike / Magic Mike XXL
5 %
119 Hlasov
40 rokov panic
4 %
96 Hlasov
Fast Times at Ridgemont High
1 %
20 Hlasov
Ako uloviť družičku
3 %
80 Hlasov
Superbad
5 %
125 Hlasov
Blokoti
6 %
159 Hlasov
Snowboarďáci
9 %
233 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia