Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2018, 18:16
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Cesta na Mesiac v podaní režiséra Whiplash a La La Land je podľa kritikov strhujúcim zážitkom. First Man ohromuje v ďalšej ukážke

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ryan Gosling a Damien Chazelle rozohrávajú osudový skutočný príbeh.

Niet pochýb o tom, že biografická dráma First Man od talentovaného Damiena Chazelleho bude horúcim želiezkom v Oscarovom súboji. V hlavnej úlohe sa predstaví Ryan Gosling, ktorý stvárni astronauta Neila Armstronga, člena misie Apollo 11.

Ide o prvého človeka, ktorý vstúpil na povrch Mesiaca. Z dnešného pohľadu sa to možno už nezdá, ale v 60. rokoch sa bola misia na Mesiac považovaná za extrémne rizikovú a takmer nemožnú.

Po druhom traileri už môžeme bezpečne povedať, že nás čaká pravdepodobne najkvalitnejší film jesennej sezóny (a možno aj celého roka). Chazelle tentokrát vykročí do iného teritória než v predchádzajúcich muzikálových a hudobných snímkach, ale zatiaľ sa nezdá, že by mal zaváhať.

Aj táto ukážka je plná silných emócií, napätia a pôsobivých výjavov. Nepochybujeme, že nás čaká strhujúci zážitok a v kine si ho rozhodne nenecháme ujsť. Mimochodom, First Man si už odbil premiéru v rámci práve prebiehajúceho festivalu v Benátkach a prvé ohlasy sú zatiaľ nadšené!

Alex Billington napísal, že ide o "nádherný, intímny pohľad na to, ako nás odhodlanie a odvaha niekoľkých ľudí zaviedla ďalej, než sme kedy boli". Dodal, že Chazelle pokračuje vo svojej spanilej jazde a opäť ohromuje.

Lorenzo Ciorcalo nazval snímku ohromným úspechom a napísal, že "ide o jediný spôsob, akým mohla byť vyrozprávaná". David Opie zase pochválil herecký výkon Claire Foy. Podľa neho vo filme skutočne žiari práve ona.

Okrem Goslinga uvidíme aj Claire Foy, Pabla Schreibera, Kylea Chandlera, Ciarána Hindsa, Jasona Clarkea, Coreyho Stolla či Christophera Abbotta. Na Slovensku si snímku vychutnáme 11. októbra (říjen) 2018.

Cesta na Mesiac v podaní režiséra Whiplash a La La Land je podľa kritikov strhujúcim zážitkom. First Man ohromuje v ďalšej ukážke
Zdroj: Universal Pictures

Domov
Zdieľať
Diskusia