Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2018, 11:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

120 kíl metamfetamínu, 20 kíl heroínu aj smrteľný fentanyl v KFC. Bývalá reštaurácia ukrývala rozľahlý drogový tunel

ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené

Medzi Mexikom a USA slúžil na pašovanie obrovských dávok drog.

Slogan populárneho reťazca KFC upozorňuje zákazníkov na to, že po vyprážaných kuracích kúskoch si budú oblizovať prsty. Ivan Lopez ako prevádzkovateľ v súčasnosti už nefungujúcej pobočky KFC v meste San Luis v americkom štáte Arizona zrejme slogan postupom rokov začal chápať trochu rozdielne.

Reštauráciu zatvoril a vybudoval pod ňou tunel až do Mexika, pomocou ktorého pašoval stovky kilogramov drog. Pred dvomi týždňami ho policajná hliadka zastavila a špeciálne vycvičený pes mužov zákona upozornil na podozrivé látky v boxoch na náradie.

Namiesto náradia v nich Ivan prevážal 118 kilogramov metamfetamínu, 6 kíl kokaínu, 3 kilá fentanylu, 13 kilogramov bieleho heroínu a 6 kíl hnedého heroínu.


Policajti verejnosť upozornili, že len 3 kilogramy fentanylu predstavujú dostatok látky na výrobu cez 3 milióny dávok, takže nešlo o žiadnu amatérsku prácu, ale o premyslenú pašerácku operáciu. Pod bývalým KFC sa nachádzal tunel v hĺbke takmer 7 metrov s dĺžkou 180 metrov.

Tunel ústil v dome v mestečku San Luis Rio Colorado a policajti predpokladajú, že drogy z tunela díleri vyťahovali pomocou lana.

Za podobné množstvo drog hrozí Ivanovi dlhoročné väzenie, ale policajti majú pred sebou ešte komplikovanú úlohu. Nebude postačovať, ak zatvoria majiteľa bývalého KFC, a tak sa musia zamerať na rozloženie celej drogovej operácie.

Odporúčané
Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) 25. marca 2024, 12:30


Domov
Zdieľať
Diskusia