Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2018, 9:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenský policajt hrdinsky preskočil na diaľnici do idúceho auta, aby zabránil tragickej nehode

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Čin policajtov na diaľnici nezostal nepovšimnutý.

Slovenskí policajti pri príchode do policajného zboru musia byť pripravení na akúkoľvek krízovú situáciu. Nikto z nich zrejme nečakal, že sa na diaľnici budú musieť inšpirovať nesmrteľným Semirom Gerkhanom zo seriálu Kobra 11.

Policajná hliadka na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou spozorovala vozidlo, ktoré prekročilo maximálnu povolenú rýchlosť. Namerali ho a pokúšali sa ho zastaviť, lenže vodič si všimol, že sa dostal do problémov, a tak spomalil a z auta jednoducho vyskočil za jazdy.

Mužovi sa pravdepodobne pri páde nič vážne nestalo, pretože dokázal v tej rýchlosti ujsť do poľa a stratiť sa medzi plodinami, lenže pre policajtov si pripravil únikový manéver.

Auto malo automatickú prevodovku a aj bez vodiča pokračovalo v jazde. Nešlo síce vysokou rýchlosťou, ale neovládateľné auto na diaľnici by mohlo náhle prejsť z pruhu do pruhu a spôsobiť katastrofickú nehodu.

Policajtom preto zostávali len desiatky sekúnd na rozhodovanie. Priblížili sa k autu, jeden z príslušníkov sa vysunul a preskočil priamo na diaľnici z auta do auta, ktoré potom bezpečne zastavil.

Nikomu sa pri akcii nič nestalo a policajti už pátrajú po vodičovi auta, pretože po obhliadke zistili, že vozidlo bolo ukradnuté. Semir by bol na svojho slovenského kolegu hrdý.

Domov
Zdieľať
Diskusia