Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2018, 16:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Už o dva týždne sa v Bratislave spustí prvý oficiálny bikesharing! Na 50 stanovištiach nájdeš dohromady 550 bicyklov

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVNAFT
Uložiť Uložené

Bratislava sa konečne posunie do 21. storočia.

Trvalo to dlhé roky, no Bratislava sa konečne dočká svojho prvého oficiálneho bikesharingu. Ten má na starosti firma Slovnaft. V hre bude až 50 stanovíšť rozmiestnených po celom hlavnom meste. Medzi nimi nájdeš rozdelených 550 bicyklov, aj keď zo začiatku bude dostupné len o niečo menšie množstvo. Plánuje sa aj ďalších desať dokovacích staníc, čím sa finálny počet zvýši na 60.

Rozmiestniť bicykle po Bratislave zaberie až 4 dni, pričom sa projekt oficiálne spustí už 7. septembra. Používanie je zo začiatku za symbolické 1 euro – v ňom dostaneš takzvané predplatné (všetky jazdy do polhodiny zadarmo) a kredit, práve v hodnote jedného eura. Z neho sa ti po pol hodine začne odčítavať – za každých ukončených 6 minút ti ubudne 0,12 €. Neveľké sumy majú Bratislavčanov predovšetkým motivovať, aby začali využívať aj alternatívne spôsoby dopravy.

Dané euro zaplatíš online (registrácia je otázkou pár minút), k bicyklom sa dostaneš skrz PIN kódy v SMS správach. Bicykel vrátiš na akejkoľvek stanici.

Už o dva týždne sa v Bratislave spustí prvý oficiálny bikesharing! Na 50 stanovištiach nájdeš dohromady 550 bicyklov
Zdroj: Slovnaft BAjk
Domov
Zdieľať
Diskusia