Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2018, 11:55
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Fotograf zachytáva umenie v prírode pomocou odrazu v zrkadle. Umelecká inštalácia vytvára kontrastný pohľad z inej perspektívy

KULTÚRA PRÍRODA UMENIE
Uložiť Uložené

Umelec vyhľadáva estetické body a pomocou odrazu kombinuje dva rozdielne obrazy súčasne.

Príroda v sebe častokrát ukrýva mnohonásobne viac umenia, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Svoje o tom vie aj švajčiarsky fotograf Sebastian Magnani, ktorý sa rozhodol zachytávať jej krásy z úplne inej perspektívy. Veľmi originálnym a kreatívnym spôsobom totiž umiestňuje malé okrúhle zrkadlo na rôzne estetické body vo voľnej prírode a pomocou odrazu kombinuje dva rozdielne obrazy súčasne.

Jeho umelecké diela častokrát vytvárajú kontrast medzi plochou, na ktorej sa zrkadlo nachádza a samotným odrazom. V tom sa striedajú rôzne scénické objekty ako farby oblohy, rastliny či stromy. Na vždy inom mieste dochádza k interakcii s prírodou a umelec ju zdôrazňuje vždy z neočakávaného uhla. Sebastiana fascinuje najmä samotné prepojenie prírody s civilizáciou, životom a smrťou.

Sériu zrkadlových fotografií pomenoval výstižným názvom "Odrazy" a jednotlivé snímky zachytáva už od roku 2015. Okrem kontrastov pri tvorbe odrazového umenia vytvára rovnako aj protipóly či úplnú synchronizáciu. Väčšinu z nich nájdeš na fotografovom oficiálnom Instagrame, kde sa nachádzajú aj jeho mnohé ďalšie zaujímavé série.

Odporúčané
Toto je údajne 10 najlepších kníh všetkých čias. Máš prečítané všetky? Toto je údajne 10 najlepších kníh všetkých čias. Máš prečítané všetky? 23. apríla 2024, 9:00

Sebastian pochádza z juhozápadného švajčiarskeho kantónu Valais a fotografiu objavil v roku 2006. Po piatich rokoch v reklamnej agentúre sa rozhodol premeniť svoju vášeň na plnohodnotnú prácu. Jeho diela boli niekoľkokrát uvedené v novinách, časopisoch, online médiách či v televízii. Séria zrkadlových fotografií pred nejakým časom dokonca získala dve ocenenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia