Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2018, 16:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Chris Pine bojuje za nezávislosť Škótska s krvavým mečom. Historický epos Outlaw King mixuje Game of Thrones so Statočným srdcom

FILMY A SERIÁLY OUTLAW KING
Uložiť Uložené

Už koncom tohto roka sa dočkáme premiéry očakávanej historickej snímky s množstvom krvi a železných súbojov.

Netflix nemá s filmami veľa šťastia. Je pravdou, že produkuje a skupuje dosť béčkových a niekedy aj horších projektov, pričom prekvapí len máločo a málokedy. Občas sa to však podarí.

A presne takým príkladom by mal byť aj Outlaw King s Chrisom Pineom v hlavnej role. Stvárni hlavného hrdinu v epickej historickej dráme. Volá sa Robert I. a snaží sa získať pre Škótsko nezávislosť.

Bude však musieť čeliť prekvapivému útoku Anglického kráľa a jeho vojska. Snímka by mala pokryť obdobie prvého boja Škótska za nezávislosť (1298-1306).

Trailer na nás pôsobí pozitívnym dojmom. Netflix sa očividne nebál naliať to počinu veľké peniaze, na obrazovke vidíme kvalitných hercov a prítomnosť Davida Mackenzieho na režisérskej stoličke je taktiež povzbudzujúca. Zábery nešetria krvou a hlavne množstvom historických súbojov, ktoré si v redakcii vychutnávame v každom formáte. 

Nepochybne sa dočkáme poriadne napínavých bitiek, historických preslovov a pár slávnych osobností. Prítomný by mal byť aj William Wallace, hoci príbeh sa na neho veľmi sústreďovať nebude. Nakoniec, aj v Statočnom srdci sme sa stretli so samotným Robertom (vtedy ho hral Angus Macfadyen). 

Chris Pine bojuje za nezávislosť Škótska s krvavým mečom. Historický epos Outlaw King mixuje Game of Thrones so Statočným srdcom

Okrem Pinea uvidíme aj Aarona Taylor-Johnsona, Florence Pugh, Tonyho Currana, Stephena Dillanea a Billyho Holwlea. Nakrúcalo sa v historických škótskych lokáciách, dokonca na mieste, kde má byť pochovaný samotný Robert I.

Režíroval David Mackenzie (Hell or High Water), o scenár sa postarali Bash Doran, James MacInnes, Mark Bomback a David Harrower. 

Outlaw King sa dostane aj do vybraných kín (zrejme v USA) a na Netflix 9. novembra tohto roka. Ako na vás pôsobí prvý trailer? Myslíte, že nás Netflix prekvapí?

Domov
Zdieľať
Diskusia