Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2018, 1:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Disney potichu pripravuje Pirátov Karibiku 6. Uvidíme návrat Davyho Jonesa a zároveň prvý diel bez Johnnyho Deppa ako Jacka Sparrowa?

FILMY A SERIÁLY PIRÁTI KARIBIKU
Uložiť Uložené

Kvôli súčasným, ale aj minulým problémom je účasť Deppa jedným veľkým otáznikom.

Otvorený koniec posledných Pirátov karibiku tomu napovedal a pomohli aj následné vyjadrenia zo strany štúdia. Pirates of Caribbean 6 je viac než reálne, no a dnes môžeme byť ešte optimistickejší.

Zdroje z The GWW tvrdia, že Disney najalo scenáristov pätky, a teda Jeffa Nathansona a Terryho Rossia, aby napísali aj šestku. Myšiak by chcel, aby réžiu prevzal Joachim Rønning.

Ten režíroval aj päťku, a to spoločne s Espenom Sandbergom. Zatiaľ čo druhý menovaný natočil menšiu drámu Amundsen, Joachim sa zaviazol Disney a aktuálne pre nich točí Maleficent 2 s Angelinou Jolie.

Hneď ako skončí, mal by pre Disney natočiť aj Pirátov 6, ktorí by teoreticky mohli prísť do kín v roku 2022. 

Disney potichu pripravuje Pirátov Karibiku 6. Uvidíme návrat Davyho Jonesa a zároveň prvý diel bez Johnnyho Deppa ako Jacka Sparrowa?
Zdroj: Disney

Je tu ale jedno veľké ale...

Čo s Johnnym Deppom? Herec toho má na rováši za posledný rok skutočne dosť, obzvlášť kvôli fyzickému napadnutiu jedného z členov štábu snímky City of Lies. Viac sa o tom dozviete tu, no vedzte, že produkčná spoločnosť snímku sťahuje z kín mesiac pred premiérou. 

Pripočítajte k tomu rozvod s Amber Heard, ktorý spôsobil množstvo problémov na natáčaní pätky, keďže Depp sa kvôli tomu správal neprofesionálne a pravidelne meškal na natáčanie. Disney dokonca najalo človeka s jedinou úlohou.

Sledovať byt Deppa a zavolať na pľac hneď, ako sa v ňom rozsvieti. To bolo znamenie, že môžu začať pripravovať štáb, aby sa s príchodom nespoľahlivého Deppa mohlo začať natáčať.

Depp má v súčasnosti výrazné problémy a z viacerých strán sa na jeho adresu roja negatívne slová. Ešte minulý rok sa pritom producent série Jerry Bruckheimer vyjadril v zmysle, že Piráti bez Johnnyho Deppa jednoducho zmysel nedávajú a nedokáže si tieto snímky bez Jacka Sparrowa vôbec predstaviť.

Avšak, vzhľadom na situáciu s Jamesom Gunnom, sa na túto problematiku musíme pozerať inými očami. V prípade ukončenia spolupráce s Deppom by sme ničomu nemohli čudovať, keďže Gunn má toho na rováši pravdepodobne menej. 

Disney potichu pripravuje Pirátov Karibiku 6. Uvidíme návrat Davyho Jonesa a zároveň prvý diel bez Johnnyho Deppa ako Jacka Sparrowa?
Zdroj: Disney

Zo strany Disney by bolo mierne pokrytecké, keby sa Deppa zastalo. Na druhej strane, Depp je tvár série a má určite väčšie star power než mierne nadpriemerný režisér, akých by v Marvel Studios vedeli rozhodne adekvátne nahradiť (snáď sa im to aj naozaj podarí). 

Porovnávať tieto dva prípady sa ani veľmi nedá, my však budeme dúfať, že s Jackom Sparrowom sa ešte na plátne párkrát stretneme. Nakoniec, postavu máme veľmi radi a posledný diel sa nám páčil. A aj tie tržby pri šestke zrejme porastú.

Len si predstavte v traileri tváre Orlanda Blooma, Johnnyho Deppa, Billa Nighyho ako Davyho Jonesa a starú partiu ako takú. Myslím, že už len kvôli tomu Davymu by väčšina z nás zaplatila lístok už teraz. A že neviete, o čo ide? 

Davy Jones sa dostal zo svojho prekliatia, rovnako ako všetci členovia Holanďana. Je možné, že keď sa zlomil Poseidonov trojzubec, Willova kliatba sa zrušila a Davy sa tak mohol vrátiť z ríše mŕtvych, aby sa znovu staral o všetkých, ktorí umreli na mori.

Disney potichu pripravuje Pirátov Karibiku 6. Uvidíme návrat Davyho Jonesa a zároveň prvý diel bez Johnnyho Deppa ako Jacka Sparrowa?
Zdroj: Disney

Logicky by sa mala zrušiť aj jeho kliatba, nejakým spôsobom však ožil. Určite nám to v ďalšom diele bude vysvetlené, dovtedy nám bude musieť stačiť to, že Davy je späť na žive.

V potitulkovej scéne Dead Men Tell no Tales totiž navštívil Willa Turnera a Elizabeth Turnerovú/Swanovú, pričom za sebou na podlahe zanechal kôrovce, ktoré zdobili jeho tvár. Ak by sa chcel len pomstiť, obidvoch by na mieste zabil, on však skôr pôjde buď po Jackovi alebo sa bude snažiť o niečo úplne iné.

Nakoniec, v ďalšom príbehu už nemusí byť ani záporák. Do partie sa hodí ďalší sympaták, keďže s Barbossom už veľmi rátať nemôžeme, pričom išlo o jednu z troch najlepších postáv série.

Po 13 ročnej pauze by sa navyše na moria po Jackovom boku vrátili manželia Turneroví, takže by to zase také suché byť nemuselo (ak šestka vznikne, bude to pravdepodobne až o tri roky, čo bude 13 rokov po At World’s End).

 
Domov
Zdieľať
Diskusia