Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2018, 22:24
Čas čítania 0:00
Marek R.

Trnavský Spartak postupuje cez Legiu Varšava! Poliaci v odvete dostali aj dve červené karty a sen pokračuje

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Favorit zdolaný a ide sa ďalej.

Svojich úvodných súperov zvládli všetci naši štyria zástupcovia v pohárovej Európe s úplným prehľadom a ako už býva zvykom, v tých ďaľších kolách sú už len silnejší a silnejší súperi. Spartak Trnava, ktorý ako jediný bojuje o účasť v Lige majstrov, dostal spomedzi našich účastníkov (Slovan Bratislava, AS Trenčín, DAC Dunajská Streda) najťažšieho protivníka a mnoho ľudí si myslelo, že cesta slovenského majstra sa blíži ku koncu.

Legia Varšava má totiž s pohárovou Európou skúsenosti, no ako sa ukázalo v úvodnom zápase v Poľsku, vôbec im to nebolo k ničomu platné. Slovenský zástupca bol po väčšinu zápasu lepším a oveľa nebezpečnejším tímom a našťastie sa to prejavilo aj vo výsledku.

Spartakovci totiž dokázali skórovať na ihrisku súpera hneď dvakrát, no čo je ešte lepšie, dokonca si udržali čísté konto a do domácej odvety si priniesli viac než výhodnú pozíciu.

Trnavský Spartak postupuje cez Legiu Varšava! Poliaci v odvete dostali aj dve červené karty a sen pokračuje
Zdroj: TASR – Lukáš Grinaj

Nečudo teda, že po lístkoch sa len tak zaprášilo a plný štadión bol pripravený hnať jedenástich bojovníkov za nesmierne cenným postupom.

Zápas bol od začiatku napätý. Trnavčania dokonca nechali zafarbiť aj trávnik, takže hráči Legiu mali svoje biele dresy veľmi rýchlo farebne upravené. Ešte v prvom polčase dostala Legia červenú kartu po druhej žltej, avšak v 63. minúte prekvapil center z pravej strany trnavského brankára a Poliaci sa odrazu priblížili na rozdiel jediného gólu. Krátko pred koncom zápasu však Legia dostala aj druhú červenú kartu a skóre sa už napokon nemenilo. Trnava postupuje do 3. predkola Ligy majstrov.

Domov
Zdieľať
Diskusia