Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2018, 23:00
Čas čítania 0:00
Marek R.

Švédi si zo zatopenej vlakovej stanice nič nerobili a dopriali si letné osvieženie

ZAUJÍMAVOSTI ŠVÉDSKO
Uložiť Uložené

Vidíme sa nabudúce v podchode na Trnavskom mýte.

Leto na severnej pologuli neprináša so sebou len horúčavy, ale sú s ním spojené aj silné búrky. Nemusíme ani chodiť za hranice, presvedčili sme sa o tom niekoľkokrát počas tohto leta aj u nás na Slovensku a nie zrovna najlepšie spomienky majú hlavne obyvatelia nášho hlavného mesta, keď vydatné dažde zatopili ulice a dostať sa z bodu A do bodu B bolo nesmierne náročné.

Podobné lejaky mali nedávno aj vo Švédsku, konkrétne v meste Uppsala, ktoré je štvrtým najväčším mestom tejto škandinávskej krajiny. Najviac si to odniesla hlavná vlaková stanica, ktorú zatopilo a neexistovala možnosť, ako sa nenamočiť pri snahe dostať sa na svoj spoj, prípadne pri odchode zo stanice.

Väčšina ľudí sa tak logicky snažila dostať čo najrýchlejšie domov, aby sa mohli osušiť, no našli sa aj experti, ktorí sa sem vybrali cielene. Doma sa najskôr poctivo vyzbrojili a následne si to zamierili do zatopenej stanice, aby si mohli dopriať letné osvieženie vo vode. 

Vďaka ich pozitívnemu prístupu sa fotografie a videá z daného miesta začali šíriť po sociálnych sieťach, no momentálne je stanica už v normálnom stave, takže zábavky je koniec. Ak tiež budeš chcieť byť súčasťou virálnych videí a fotografií, pri najbližšom silnom lejaku v Bratislave môžeš skúsiť napríklad Trnavské mýto.

Domov
Zdieľať
Diskusia