Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2018, 16:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na dark webe si ľudia kupujú tajomné škatule a otvárajú ich vo videách. Nechýbajú v nich ani biologické zložky či elektronika

ZAUJÍMAVOSTI DARK WEB
Uložiť Uložené

Veľmi zlý nápad si na internete rýchlo získava popularitu.

O dark webe sa už na internete popísali tisíce článkov. Aj keď ľudí pred odvrátenou stránkou internetu často médiá varujú, na portáli Youtube momentálne zažíva úspech zaujímavý trend. Tvorcovia zájdu na dark web a za pár tisíc dolárov si objednajú „mystery box“, čo je obyčajná škatuľa plná neznámych predmetov.

Fenomén otvárania škatúľ bez toho, aby človek vedel o ich obsahu, sa z počítačových hier rýchlo preniesol aj do skutočného sveta, lenže škatule z dark webu by mohli byť aj nebezpečné. Pri vyhľadávaní podobných videí sme narazili na hromadu tvorcov, pričom viacerí z nich nedbali ani na základné preventívne kroky ako gumené rukavice.

Jeden z nich si síce rukavice dal, avšak v škatuli objavil nielen elektroniku, ale aj neznámu biologickú hmotu a malý nástroj pokrytý červenkastou tekutinou, ktorá pokojne mohla byť aj krv. Niet pochýb o tom, že adrenalín ako pri otváraní škatule z miesta, kde sa bez problémov predávajú drogy, zbrane, lieky či objednávajú vraždy, človek len tak ľakho nezažije. Na druhej strane, ak chceš minúť zopár tisíc, radšej investuj do seba.

Domov
Zdieľať
Diskusia