Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2018, 12:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Adidas bude do roku 2024 používať výlučne len recyklované plasty na výrobu svojich produktov

MÓDA ADIDAS
Uložiť Uložené

Športový gigant chce byť príkladom pre všetky značky.

Adidas začal klásť väčší dôraz na udržateľnosť svojich výrobkov už pred rokmi. Aj keď svetové značky využívajú v oblečení veľké množstvo polyesteru vďaka jeho výborným vlastnostiam využiteľným pri športe, nemecký gigant verejne prisľúbil, že nasledujúce roky bude usilovne pracovať na eliminácii využívania takzvaného panenského plastu.

Adidas chce do roku 2024 vo všetkých svojich výrobkoch používať výlučne recyklovaný plast, ktorý nebude zaťažovať životné prostredie až tak výrazne, pretože po skončení využívania bude môcť spoločnosť materiál vo výrobe použiť znova.

Adidas bude do roku 2024 používať výlučne len recyklované plasty na výrobu svojich produktov
Zdroj: Adidas

Výroba však nebude jedinou oblasťou, kde nemecká firma vylúči panenský plast. Znížiť využívanie na nulu chce aj vo svojich kanceláriách, outletoch, skladoch a distribučných centrách, čo by mohlo ročne ušetriť až 40 ton plastu.

Plán dosiahnuť nulovú spotrebu do roku 2024 začína už v tejto chvíli, pretože jeho obmedzovanie nastáva v kanceláriách postupne a spoločnosť odhalila aj to, že nová kolekcia na jar a leto 2019 bude obsahovať už 41 percent recyklovaného polyesteru. Adidas nasleduje kroky značiek ako Starbucks, IKEA či McDonald’s, ktoré vo veľkom prestávajú používať plasty na jedno použitie.

Odporúčané
Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur 29. marca 2024, 15:30


Domov
Zdieľať
Diskusia