Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2018, 16:16
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Peter Sagan v brutálnej 9. etape skončil piaty. Mačacie hlavy mu problémy nenarobili, ale nezastihol únik pred koncom

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovák sa zaskvel výborným výkonom.

Pri pohľade na 9. etapu Tour de France tento rok mnohí cyklisti neveriacky krútili hlavami. Etapa obsahuje 15 rôznych miest, kde budú musieť cyklisti čeliť dlažobnými kockám, ktoré familiárne nazývajú mačacie hlavy, a v podobných etapách nikdy nie je núdza o defekty a hromadu pádov.

Naposledy sa podobná etapa s mačacími hlavami objavila na Tour de France pred tromi rokmi, pričom Peter Sagan by nemal mať s kockami priveľké problémy. Je úradujúcim šampiónom klasiky Paríž – Roubaix, ktorá je vyhlásená práve kvôli dlažobným kockám.


Etapa priniesla množstvo pádov. Už v úvode spadol Richie Porte a po roku musel z Tour de France opäť odstúpiť. O pár kilometrov neskôr spadol aj šprintér André Greipel, ale odstúpiť z pretekov nemusel a podstúpil len krátke ošetrenie. Pred pelotónom aj v tejto etape vznikol únik, ale hlavný balík si odstup kontroloval.

Sagan vyhral šprintérsku prémiu v rámci pelotónu a nemal pri nej žiadnu konkurenciu, takže Gaviria po včerajšej penalizácii zrejme zostal príliš nahnevaný a rezignoval. 60 kilometrov pred koncom priniesli mačacie hlavy ďalší pád, Peter Sagan však nehode ušiel. Rozruch o 30 kilometrov neskôr spôsobil pád Gerainta Thomasa, ktorý si momentálne udržiava druhé miesto v celkovom poradí.

Odporúčané
17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 20. júla 2022, 17:04


Peter Sagan sa až do konca držal na čele pelotónu, lenže z balíka unikli traja cyklisti na čele s Gregom Van Avermaetom a Slovák bol odsúdený na boj o štvrté miesto. Nakoniec sa mu ho nepodarilo zaknihovať v špurte svojej skupiny a skončil piaty. Etapu vyhral Nemec Degenkolb.

Domov
Zdieľať
Diskusia