Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2018, 13:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Marián Hossa ukázal aj po ukončení kariéry obrovské hokejové srdce. Svojmu bývalému tímu pomohol s ťažkým rozhodnutím

ŠPORT CHICAGO BLACKHAWKS MARIÁN HOSSA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Jeden z najlepších slovenských hokejistov histórie musel kariéru v Chicagu Blackhawks ukončiť predčasne kvôli zdravotným problémom.

Informácia o Hossovom oficiálnom konci kariéry pochádza ešte z mája tohto roku. Definitívne sa rozhodol ukončiť svoje profesionálne pôsobenie v tíme Chicago Blackhawks, ktorému výrazne v posledných rokoch dopomohol k zisku hneď troch Stanley Cupov. Žiaľ, jeden z najlepších slovenských hokejistov histórie bol nútený spraviť tento krok po tom, čo začal mať kožné problémy. 

Aj napriek tomu mal s Hawks podpísanú lukratívnu zmluvu až do roku 2021, čo sa na prvý pohľad zdalo férové pre obe strany. Tímy NHL vedia byť svojim hráčom veľmi vďačné a my sme vlastne už len očakávali, kedy sa dres s číslom 81 dostane do siene slávy. 

Pred pár desiatkami hodín sa však Chicago dostalo do situácie, kedy by pre neho bolo viac než vhodné uvoľniť si platový strop a zároveň prišla výhodná ponuka od Arizony Coyotes, ktorá sa naopak potrebovala dostať nad platovú podlahu. 

Ťažko povedať, či by sa celá výmena udiala, keby nezasiahol samotný Hossa. Ten bez váhania spravil druhé najnáročnejšie rozhodnutie kariéry za organizačný tím Chicaga a sám navrhol, že prestup môže jeho suverénne najbližšiemu tímu len pomôcť. Marián je srdciar ako sa patrí a týmto krokom sa definítivne stáva legendou, ktorá by mala byť príkladom pre všetkých hokejistov. Keďže sa vracia na žiť na Slovensko, budeme dúfať, že pomôže aj reprezentácii, no po približne dvoch dekádach si bez pochýb zaslúži oddych. 

Domov
Zdieľať
Diskusia