Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2018, 21:03
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zvrátení Slováci nemajú problém dávať sexuálne návrhy 11-ročnému dievčaťu. Na zoznamke sa plánoval sex, no stretnutie bolo zdržanlivejšie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Muži zo Slovenska sú na internete naozaj nespútaní.

Nie je žiadnym tajomstvom, že zoznamky nie sú práve svätým miestom. Vo väčšine internetových zoznamiek dominujú predovšetkým muži a aj keď sa tam nejaká žena čo i len náhodou objaví, za pár minút veľmi rýchlo utečie, keďže tamojšia internetová kultúra na tom naozaj nie je veľmi dobre.

Ako zle na tom ale je nás upozorňuje až reportáž Televízie Markíza, konkrétne programu Reflex, o ktorú sa postarala Kristína Kövešová. Na jednej z internetových zoznamiek spolu s tímom predstierali účet 11-ročnej Mii bez akýchkoľvek partnerských skúseností s výnimkou kamarátskeho bozkávania sa v škole.

Muži na internete sú však očividne bez zabrán a aj napriek nízkemu veku dievčaťu hneď niekoľko z nich napísalo a chcelo sa zoznámiť. Na tom síce samozrejme nie je nič zlé, problémom pre internet objavujúce dieťa však sú prípady, kedy sa druhá osoba chce stretnúť a ich internetový vzťah posunúť na ďalšiu úroveň.

V reportáži sa Markíza zamerala na muža v strednom veku skrytého za internetovou prezývkou, ktorý navrhoval osobné stretnutie a spolu s ním aj sex. Pri stretnutí sa navyše chcel s 11-ročným dievčaťom bozkávať v aute. Samozrejme, reportérka sa so štábom na stretnutie vybrala a muž tam skutočne čakal, no do rozhovoru mu veľmi nebolo. Na druhú stranu – neutekal a pofidérnymi vysvetleniami sa snažil vysvetliť, že mu v správach o sex vôbec nešlo.

Zvrátení Slováci nemajú problém dávať sexuálne návrhy 11-ročnému dievčaťu. Na zoznamke sa plánoval sex, no stretnutie bolo zdržanlivejšie

Ako však odborníci v reportáži vysvetľujú, toto ani náhodou nie je ojedinelý prípad. Pre väčšinu ľudí je nízky vek dostatočne veľkou zábranou, no aj pri starších prípadoch je internetová kultúra na skutočne zlej úrovni. V najväčšom ohrození sú pochopiteľne internetovo negramotní, teda aj deti, ktoré automaticky neodhalia potenciálnu hrozbu.

Domov
Zdieľať
Diskusia