Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2018, 22:07
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Fehérváryho si v drafte NHL vybral Washington Capitals! Ani ďalší Slováci však nevyšli naprázdno

ŠPORT HOKEJ NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský hokejista putuje do tímu víťaza Stanleyho pohára.

Zámorská NHL mala v meste Dallas na pláne vstupný draft a výber nových talentov zaujímal aj slovenské nádeje. Najväčším tromfom našej krajiny bol Martin Fehérváry, ktorý netrpezlivo čakal na to, kam bude smerovať. Už v druhom kole po ňom siahol súčasný víťaz Stanleyho pohára Washington Capitals, pričom Martin bol vybratý z celkového 46. miesta. Okrem neho uspeli na drafte aj štyria ďalší Slováci.

Martin Pospíšil, Miloš Roman putujú do Calgary Flames, Dávid Hrenák bol vybratý tímom Los Angeles Kings a Romana Durného zase Anaheimom Ducks. Šance na to, že budú v budúcej sezóne hájiť dresy prvého tímu priamo v NHL sú síce minimálne, ale ak sa zaskvejú na predsezónnom kempe, maličká nádej stále existuje.


Fehérváry bol z tímu Washington Capitals naozaj nadšený. Aj keď si klub ako prvého vybral Alexandra Alexejeva, Martin putoval do hlavného mesta hneď ako druhý v poradí. Ako sám povedal, na testoch pred draftom sa stretol aj so zástupcami Washingtonu a mal pocit, že stretnutie dopadlo veľmi dobre. Tušil, že by si ho mohol klub vybrať, ale nemohol si byť samozrejme ničím istý.

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

Uvidíme, ako sa bude naším novým draftovaným chlapcom dariť, pretože ich čaká ešte hromada práce pred tým, než raz budú korčuľovať po ľade v NHL. Samotný Martin by mohol budúcu sezónu odohrať vo švédskom klube HV 71, alebo by mohol poputovať do nižšej súťaže AHL v zámorí.


Domov
Zdieľať
Diskusia