Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2018, 19:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Islandský obranca musel v práci dostať povolenie, aby mohol hrať na MS. Vyrábal soľ vo fabrike, kde sa koncentroval na turnaj

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Birkir je jedným z najsympatickejších islandských hráčov.

Na majstrovstvách sveta vo futbale pred pár hodinami so svojimi spoluhráčmi úspešne ubránili Lionela Messiho. Islandské futbalové mužstvo je zrejme najsympatickejšie na celom turnaji a po každom novom príbehu hráčov či trénerov v očiach fanúšikov len stúpa.

Určite si už započul, že brankár Islandu Hannes Halldorsson pracuje ako filmový režisér, ak momentálne nestojí v bráne a nechytá penalty práve Messimu. Mužstvo je však zložené aj z obrancu Birkira Mára Sævarssona, ktorý ako jediný hráč z celého šampionátu musel svojho zamestnávateľa požiadať o to, aby ho na cestu do Ruska uvoľnil.

Birkir hrával v európskych ligách vo Švédsku aj Nórsku, ale nedávno sa vrátil späť domov na Island, aby tam mohol pomaly odísť do futbalového dôchodku. Momentálne hráva za svoj tím Valur, kde aj vyrastal, ale ako prípravu na majstrovstvá sveta si vybral aj zvláštny spôsob. Zamestnal sa vo fabrike na výrobu soli, kde ju balil do sklenených nádob, aby si ju mohli ľudia kúpiť v obchodoch.

Vo videu Birkir hovorí, že monotónna práca vo fabrike mu pomáhala sústrediť sa a podobné zamestnanie je pre islandského obyvateľa oveľa realistickejšie, ako celý deň sedieť na zadku a tešiť sa na výlet na majstrovstvá sveta. Zamestnávateľ svojho hviezdneho pracovníka samozrejme na turnaj pustil, pretože si nič iné ani dovoliť nemohol, keďže obranca na európskom šampionáte v roku 2016 odohral za národné mužstvo všetky zápasy.

Domov
Zdieľať
Diskusia