Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2018, 13:05
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Nové diely Avatara budú podľa tvorcov obsahovať výrazné paralely na súčasnú politickú situáciu vo svete

FILMY A SERIÁLY AVATAR: THE WAY OF WATER
Uložiť Uložené

Rovnako ako prvý diel, ani sequely sa nevyhnú dôležitým otázkam, ktoré trápia náš svet.

Podľa herca Stephena Langa budú sequely Avatara od Jamesa Camerona obsahovať viaceré "politické paralely" k súčasnému svetu. Konkrétnejší nebol, ale zdôraznil, že o tom, že sa filmy budú vyjadrovať k súčasnému dieniu "niet pochýb". To koniec-koncov nie je žiadna novinka, keďže podobné tóny obsahoval aj prvý Avatar.

Po 8 rokoch sa konečne začali nakrúcať aj ďalšie diely, o ich deji však zatiaľ veľa nevieme. Hlavné roly by mali opäť stvárniť Sam Worthington ako Jake Sully a Zoe Saldana ako Neytiri.

Svoju rolu si zopakuje aj spomínaný Lang, ktorý si zahral plukovníka Milesa Quaritcha. Hoci v prvom filme sa zdalo, že zomrel, filmári ho očividne plánujú nejakým spôsobom oživiť.

Nové diely Avatara budú podľa tvorcov obsahovať výrazné paralely na súčasnú politickú situáciu vo svete
Zdroj: 20th Century Fox

Cameron v minulosti naznačoval, že práve Quaritch by mal v sequeloch zastávať post hlavného záporáka. Režisér však podotkol, že nebude úplne klasickým zloduchom, ale skôr nejednoznačnou a prepracovanou postavou. Ľudia sa pravdepodobne nevzdajú svojej snahy získať zdroje Pandory, hoci na konci prvého dielu utrpeli porážku.

Odporúčané
Avatar a tí ďalší. Ekologické témy prenikli do filmového mainstreamu. Pozri si výber 10 najlepších filmov na zelené motívy Avatar a tí ďalší. Ekologické témy prenikli do filmového mainstreamu. Pozri si výber 10 najlepších filmov na zelené motívy 4. januára 2023, 16:30

Avatar 2 a 3 sa momentálne nakrúcajú a ich premiéry sa dočkáme v roku 2020 a 2021. Čaká nás však aj štvrtý a piaty diel. Avatar 4 vstúpi do kín v roku 2024 a Avatar 5 v roku 2025.

Domov
Zdieľať
Diskusia