Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2018, 18:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Blogerka propagovala smoothie, do ktorého napchala aj jedovaté kvety. Botanik ju zrušil pred všetkými fanúšikmi

ZAUJÍMAVOSTI FITNES
Uložiť Uložené

Netreba veriť všetkému, čo fitness blogerky zavesia na svoj Instagram.

Na sociálnych sieťach už dlhé roky získava popularitu propagovanie zdravého životného štýlu. Fitness blogerky a blogeri občas svoju aktivitu doťahujú až do extrémov, o čom svedčí aj nedávny výtvor jednej z nich. Blogerka si pre svojich fanúšikov pripravila výborný recept na chutné smoothie, ale radosť jej onedlho prekazil botanik James Wong.

James sa venuje rastlinám dlhé roky a svojou odbornosťou by predčil mnohých kolegov, a tak nemal problém identifikovať kvet, ktorý blogerka umiestnila na vrch svojho smoothie. Nevyzeral síce vôbec zle a po farebnej stránke nápoj príjemne doplnil, avšak James rýchlo upozornil na to, akú rastlinu v skutočnosti neznalá žena na svoj recept využila.

Botanik vo svojom odkaze na Twitteri napísal, že už ho nič neprekvapuje, pretože každý deň pribúda na Instagrame nová fotka s novou jedovatou rastlinou, ktorá by mohla fanúšikom spôsobiť nepríjemné zdravotné ťažkosti. Aj keď kvet nie je mliečny výrobok a neobsahuje ani lepok, namiesto toho je plný látky s názvom lycorine, ktorá je nebezpečným alkaloidom. Pri kontakte a užití vie spôsobovať svrbenie, opuchnutie, ale aj zvracanie a vykašliavanie, takže ak by si sa nechal receptom blogerky inšpirovať, napokon by si mal pred sebou veľmi nepríjemný deň.

Odporúčané
Bez dopingu sa to profesionálne robiť nedá. Laura je najmladšou majsterkou wellness kulturistiky, ročne na šport minie tisíce eur Bez dopingu sa to profesionálne robiť nedá. Laura je najmladšou majsterkou wellness kulturistiky, ročne na šport minie tisíce eur 16. februára 2024, 9:30


Domov
Zdieľať
Diskusia