Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2018, 11:35
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Brabus sa opäť hlási o slovo, tentokrát vylepšuje štýlové CLS-ko

TECH BRABUS MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Známy úpravca ponúka úpravu nového Mercedesu.

Po menšej odmlke sa opäť o slovo hlási nemecký tuningový virtuóz, ktorý sa najnovšie pozrel na zúbky 3. generácii imidžového modelu CLS. Medzičasom sme sa dozvedeli, že Mercedes-Benz už neplánuje postaviť 63-kový model s plaketami AMG, za čo môže najmä príchod nového 4-dverového GT-čka, takže štafetu pravdepodobne prevezme práve Brabus.

Ten sa však nateraz drží stále pre zemi a na pohľad toho veľa nemení. Samozrejme, 4-dverové kupé v zmysle tradícií pokrýva čierny lak, žiadne dodatočné nadstavce sa však ešte nekonajú. Je len otázkou času, kedy Brabus rozšíri svoje portfólio príplatkových dielov, nateraz môžeme vidieť len výmenu hviezdnych znakov za zdvojené B-čko. Zákazník si môže vybrať spomedzi piatich druhov 20, respektíve 21” diskov, no a obdobne vyšperkovať môže interiér, kde pribudli firemné koberčeky, nové pedále či čalúnenie.  

Brabus sa opäť hlási o slovo, tentokrát vylepšuje štýlové CLS-ko
Zdroj: www.brabus.com

Po stránke techniky sme sa zatiaľ nič konkrétne nedozvedeli, ako je však zvykom, prakticky každú motorickú verziu je možné vylepšiť kitom, ktorý dodá pár desiatok koní. Čerešničkou na torte bude pochopiteľne kompletná úprava verzie CLS 53 4Matic+, kde možno očakávať približne 500 koní. Úpravy neobchádzajú ani naftové verzie, práve naopak, Brabus posledné roky upravuje vo veľkom aj naftovú V6-ku, v tomto prípade však ide už o nový radový šesťvalec s objemom 2,9 litra, ktorý môže mať až 340 koní. Ostatne, o prítomnosti naftovej jednotky hovorí aj plaketa D40 na veku kufra. Čoskoro budeme určite múdrejší, čo sa parametrov týka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia