Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2018, 13:20
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Pápežovo Lamborghini sa vydražilo za rekordnú sumu. Peniaze poputujú na charitatívne účely

TECH
Uložiť Uložené

Výsledná hodnota predčila očakávania.

O snehobielom Lamborghini, ktoré bolo vyrobené špeciálne pre pápeža Františka, sme vás informovali už neraz. Špecificky nakonfigurovaný Huracán so žltými detailmi a medzičasom aj vlastnoručným podpisom na prednej kapote vznikal v rámci individualizačného programu Ad Personam. Ako sme sa odstupom času dozvedeli, najvyšší predstaviteľ cirkvi sa rozhodol s charitatívnym úmyslom superšport vydražit.

Stalo sa tak uplynulé dni, a to priamo v rámci známej aukčnej siene RM Sotheby's v Monaku. Sprvoti sa predpokladalo, že štvorkolesový taliansky býk sa vydraží za približne 250 až 350-tisíc €, teda len o niekoľko desiatok tisíc drahšie, než je štandardná cena. Ako sa všal ukázalo, nielen netypická konfigurácia, no hlavne spojitosť s pápežom Františkom a snahou pomôcť iným vyústila k výslednej hodnote 715-tisíc €, za ktorú bolo Lambo vydražené. Celý výťažok z dražby pritom podľa sľubov poputuje na dobrú vec.

Pápež František totiž už pred pár mesiacmi prehlásil, že dané peniaze poputujú na viaceré charitatívne združenia. 70 percent z výťažku tak poputuje na rekonštrukciu obydlí, náboženských priestorov a budov v irackej oblasti Ninive, ktorá utrpela škody kvôli útokom ISIS. Ďalších 10 percent získa nadácia pápeža Jána XXIII, ktorá upriamuje svoju pozornosť zneužitým ženám. Zvyšnú sumu si napokon rozdelia dve talianske charitatívne združenia pôsobiace v Afrike.

Domov
Zdieľať
Diskusia