Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2018, 11:33
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Pápež František sa chystá vydražiť svoje Lamborghini Huracán. Jeho cena môže byť až 350-tisíc eur

TECH
Uložiť Uložené

Speciální model Lamborghini Huracán LP 580-2 dostal pápež priamo od výrobcu a bol zhotovený na mieru.

Ešte minulý rok obletela svet fotografia, na ktorej pápež František podpisuje biele Lamborghini Huracán. Už vtedy sme vedeli, že toto luxusné auto mu daroval výrobca, ktorý si dal záležať na tom, aby bolo zhotovené na mieru. Kto by to však bol povedal, že človek v jeho funkcii nenájde pre vozidlo s 573 koňskými silami a maximálkou až 319 km/h adekvátne využitie?

Už v novembri sa pápež rozhodol, že by jeho nádherný a vzácny Huracán nemal strácať na cene za múrmi Vatikánu a dostali sme informácie o tom, že po predaji má v pláne peniaze rozdeliť medzi štyri charitatívne projekty. Dnes už vieme, že 12. mája sa bude konať aukcia, ktorá rozhodne o výške rozdeľovanej sumy.

Aukčný dom odhaduje, že predajná cena bude v rozmedzí 250 až 350-tisíc eur, pričom už teraz vieme, na aké konkrétne miesta financie poputujú. 70 percent pôjde na rekonštrukcii obydlí, náboženských priestorov a budov v irackej oblasti Ninive, ktoré utrpelo obrovské škody kvôli útokom ISIS. Zvyšných 30 % si rovným dielom rozdelia tri rôzne charity pomáhajúce tým, ktorí to potrebujú najviac.

Domov
Zdieľať
Diskusia