Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2018, 22:17
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Pavúky si obmotali celý stôl či strom. Fotky z Austrálie dokazujú, že kontinent nie je nič pre arachnofóbov

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

V Austrálii sa to pavúkmi priam hemží.

Život v Austrálii so sebou prináša úžasné pláže, neuveriteľné západy slnka a často aj príjemné teploty. Austráliu vníma hromada z nás priam ako raj na zemi, no život na tomto kontintente nie je vždy jednoduchý. Austrália je miestom, kde je koncentrovaný snáď najväčší počet nebezpečných živočíchov na svete. Lesy plné hadov, moria plné žralokov, stromy s úľmi nebezpečných včiel a do toho pavúky.

Osemnohé stvorenia nie sú tým, na čo sa veľa ľudí rado pozerá. Práve naopak, väčšina z nás by pavúky najradšej definitívne vymazala zo sveta a už nikdy nevidela. Niet ťažké pochopiť, prečo na pavúky nie je práve príjemný pohľad. Z druhov žijúcich na Slovensku ti síce niektoré ublížiť môžu, no spravili by to naozaj veľmi neradi.

V nehostinnej Austrálii je však situácia iná a ako nasvedčujú fotky zozbierané facebookovou stránkou Stunning Facts, malý kontintent nie je ničím pre arachnofóbov. Zábery z posledného obdobia zobrazujú desivé kráľovstvo pavúkov, ktorí si pomocou utkaných pavučín nemajú problém podmaniť napríklad celý piknikový stôl. Život na Slovensku sa tak zrazu nezdá až taký zlý.

Domov
Zdieľať
Diskusia