Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2018, 23:37
Čas čítania 0:00
Marek R.

Iránske ženy sa prestrojili za mužov, aby prekabátili otrasný zákon zakazujúci im účasť na zápase

ŠPORT FUTBAL IRÁN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Niektoré krajiny sa zmýšľaním zasekli dakde v stredoveku.

Aj v 21. storočí, žiaľ, existuje mnoho krajín, ktoré sa svojím zmýšľaním zasekli kdesi v stredoveku a hlavne ženy to majú v daných krajinách nesmierne náročné. Nad niektorými nariadeniami sa modernému človeku len zakrúti hlava, a to aj napríklad v tomto prípade zákazu účasti žien na futbalovom zápase v Iráne.

Skupinka piatich zástupkýň nežného pohlavia sa však rozhodla, že tento zákaz prekabátia a ako riešenie si zvolili, že sa jednoducho prestroja za mužov. Logicky tak nesmela chýbať brada a čuduj sa svete, všetkým piatim sa podarilo na štadión dostať.

Women are not allowed to attend soccer matches in Iran. 5 girls sneak in Azadi Stadium in disguise to celebrate Persepolis championship in Iran's Persian Gulf Pro League from r/pics

Fotografia vyššie pochádza zo štadiónu s názvom Azadi, čo je poriadne ironické pomenovanie, keďže azadi znamená v preklade sloboda, tá sa však akosi netýka v Iráne žien. Na štadióne sa uskutočnila prezentácia trofeje, ktorú vyhral domáci tím Persepolis po výhre nad Sepidroodom 3:0. Pre Persepolis to už bol jedenásty titul v iránskej najvyššej súťaži. Na štadióne mu počas zápasov však môžu fandiť len muži, ženy majú vstup zakázaný. 

Prezident FIFA Gianni Infantino sa po návšteve Iránu vyjadril, že sa rozprával s iránskym prezidentom, ktorý mu povedal o plánoch povoliť ženám vstup na zápasy. Veď aj by sa v 21. storočí patrilo...

Domov
Zdieľať
Diskusia