Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2018, 15:10
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Virtuálny asistent Alexa sa náhodne smeje a zapína či vypína svetlá. Z očividnej chyby v systéme sú ľudia poriadne vydesení

TECH
Uložiť Uložené

Amazon Echo ľudí vydesilo aj v strede noci.

V Európe i Amerike sú čoraz populárnejší asistenti ako napríklad Amazon Echo s Alexou, Google Home s ich asistentom či Apple HomePod so Siri. Prevedenie virtuálnych asistentov do hmotnej reality má hromadu výhod a v domácnosti sa môže podobné zariadenie naozaj hodiť. Samozrejme, ak nám však robí napriek, je zbytočné a otravné, čo sa posledné dni dialo práve s Alexou "uväznenou" v Amazon Echo.

Ľudia začali hlásiť, že ich Alexa sa v náhodných momentoch desivo smeje, a to aj napriek tomu, že ju nikto neoslovil a nemala k tomu žiadny dôvod. Ak sedíš na gauči a pokojne čítaš knihu a zrazu sa zariadenie za tebou začne nepríjemne smiať, je to poriadne strašidelný zážitok.

A tak to vnímali aj samotné "obete". Na Twitter sa vyrútili stovky vlastníkov Amazon Echo vydesení z toho, že ich zariadenie vydáva nepríjemný vysoký smiech, často uprostred noci. Chýb však pribúdalo a jeden z používateľov dokonca uviedol, že mu Alexa neustále zapínala svetlá aj napriek tomu, že ich vypínal. Pri treťom pokuse sa znovu roboticky zasmiala.

Prípadov je však viac a ďalší muž prehlásil, že sa Alexu asi dve minúty snažil presvedčiť, aby mu presunula budík, no až do finálneho úspešného pokusu bol jej odpoveďou vždy len protivný smiech. Iná žena zasa tvrdí, že asi o polnoci pozerala televíziu a zrazu Alexa zasvietila a začala opakovať: "Je doma, je doma!

K celej situácii sa už stihol vyjadriť Amazon, podľa ktorého len Amazon Echo nesprávne rozoznáva príkazy a myslí si, že okolité zvuky sú v skutočnosti osoby hovoriace: „Alexa, laugh!” V najbližších dňoch tak príkaz zmenia na: „Alexa, can you laugh?”

Domov
Zdieľať
Diskusia