Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2018, 18:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zamestnanci v novej Apple centrále narážajú do sklenených dverí a zraňujú sa. Pri pohybe po sídle sa už stihli nepríjemne doudierať

ZAUJÍMAVOSTI APPLE
Uložiť Uložené

Spoločnosť Apple svoje sídlo možno trochu nedomyslela.

Sklo je bezpochyby jedným z najatraktívnejších materiálov súčasnosti a uvedomili si to aj architekti nádherného sídla s názvom Apple Park. Krásna budova nachádzajúca sa v ďalekej Kalifornii mala svoje brány zamestnancom naplno otvoriť ešte v polovici minulého roka, ale stavebné práce neboli celkom dokončené.

Znamenalo to, že veľká časť pracovníkov Apple sa do nového sídla spoločnosti presťahovala až začiatkom nového roku a s nepreskúmanými priestormi prišli aj nečakané problémy. Architektúra Apple Parku už viacerým z nich privodila zranenia, pretože vnútorný dizajn budovy je preplnený nielen sklenenými dverami, ale aj sklenenými stenami. V praxi teda už v prvý deň od otvorenia novej centrály sedem ľudí narazilo do jednej zo sklenených stien a trend pokračuje aj naďalej, pričom pracovníci vymysleli aj spôsob, ako sa ochrániť, ale správcovia budovy im ho neustále kazia.

Na sklenené dvere si nalepujú farebné papieriky, aby sa mohli uistiť, že pred nimi existuje prekážka, do ktorej by teoreticky mohli naraziť, avšak správcovia im papieriky vyhadzujú, pretože vraj narušujú architekturálnu celistvosť a dizajn budovy. Zranenia, ktoré si už zamestnanci spôsobili, našťastie nevyžadovali hospitalizáciu, ale na hlavách pracovníkov sa objavilo zopár tržných rán, ktoré bolo potrebné ošetriť. Kalifornské zákony pritom zamestnávateľom nariaďujú, že zamestnanci musia byť pred prípadnými zraneniami spôsobenými nárazom do zle označených sklenených dverí a prekážok ochránení, a tak by Apple ešte mohlo schytať aj pokutu.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30


Domov
Zdieľať
Diskusia