Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2018, 15:39
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenská hokejová reprezentácia nedokázala poraziť Slovinsko v riadnej hracej dobe, po predĺžení a ani po nájazdoch

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Napínavý zápas našej reprezentácie proti húževnatým Slovincom už pozná svoj výsledok.

Na zimnej olympiáde už tradične nemôže chýbať ani hokejový výber Slovenskej republiky a aj keď už mnohí bývalí fanúšikovia na tento kedysi najobľúbenejší šport zanevreli, stále je fajn vidieť, že sa pri podobných udalostiať vieme spojiť v jeden národ. V kórejskom Pjongčangu sa nám do dnešného dňa darilo a dokázali sme odohrať viac než vyrovnané zápasy s Ruskom a USA.

V tom prvom sa nám naviac podarilo odniesť si všetky tri body, vďaka čomu sme dnes mohli bojovať o víťazstvo v skupine. Potrápili sme tiež Američanov a v hre sme mali často navrch, no nízka úspešnosť streľby mala za následok nulový bodový zisk.

Slovenská hokejová reprezentácia nedokázala poraziť Slovinsko v riadnej hracej dobe, po predĺžení a ani po nájazdoch
Zdroj: TASR

Chuť sme si preto chceli napraviť v poslednom zápase zo základnej časti, v ktorom nastúpil slovenský výber proti húževnatým Slovincom. Tí nám dávali zabrať hneď od úvodných minút a brankára Konráda potrápili pohotovými strelami. Prvé dejstvo sa nieslo vo vyrovnanom duchu, no v posledných sekundách tretiny si musel ísť na dve minúty sadnúť za narazenie Hovorka, čo súper po prestávke ihneď využil

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Faulovali sme aj naďalej, vďaka čomu si Slovnici vytvorili tlak a na dlhšiu dobu sa usadili v našej tretine. Následne potrestali aj vylúčenie Starostu a museli sme sa vyhrabávať z dvojgólovej straty. Následne Slovákom chvíľu trvalo, kým sa zo všetkého spamätali a naspäť do hernej pohody sa dostali vďaka kontaktnému gólu Miloša Bubelu, ktorý rovnako využil presilovú hru. Po druhej tretine 2:1 v náš neprospech. 

Do tretej tretiny sme teda nastupovali s chuťou zvíťaziť, keďže sme mali informácie o tom, že Rusi výrazne vedú nad USA a my máme šancu postúpiť z prvého miesta priamo do štvrťfinále. Po piatich minútach sa gólovo presadil Marcel Haščák a začínalo sa odznova - 2:2. Slovenský výber postupne preberal nadvládu nad dianím na ľade, no strelecké príležitosti nedokázal premieňať. 

Nepotešilo nás ani veľmi diskutabilné vylúčenie autora gólu Bubelu za údajné zdržiavanie hry. Počas oslabovky sme však gól neinkasovali a v závere tretiny sme si ešte vytvorili veľmi intenzívny tlak, ktorý bohužial nemal gólový záver. Stretnutie sa teda muselo predlžovať a nádeje o postupe z prvého miesta priamo do štvrťfinále boli preč. Ani v nasledujúcich piatich minútach sa vo formáte 3 v 3 nerozhodlo a čakali nás nájazdy. V tých boli lepší Slovinci, ktorí obsadili druhé miesto v skupine, zatiaľ čo my posledné..

Domov
Zdieľať
Diskusia