Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2018, 11:43
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Moderátor RTVS zabáva slovenský internet vďaka lámanej angličtine. Pri rozhovore s trénerom Ramsaym svojimi jazykovými zručnosťami neohúril

ŠPORT HOKEJ ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V Južnej Kórei zažil tréner našich hokejistov zaujímavý rozhovor.

Moderátor Ján Hudok patrí medzi najsympatickejšie osobnosti na televíznych obrazovkách RTVS, avšak na olympijských hrách v Južnej Kórei si spôsobil menší trapas. Po skončení zápasu Slovenska proti Rusom sa postavil do mix zóny aj s mikrofónom a chystal sa vyspovedať nášho kanadského trénera Craiga Ramsayho, lenže jediným problémom bola jazyková bariéra.

Hudok angličtinu očividne neovláda na špičkovej úrovni, a tak sa snažil vytvoriť aspoň zopár súvislých viet na to, aby sa nášho trénera mohol čosi opýtať. Približne minútový rozhovor Hudok síce na prvý pohľad zvládol celkom profesionálne, ale každý Slovák so znalosťou angličtiny sa musel chytať za hlavu, pretože nielenže nedávali zmysel moderátorove otázky, ale ani odpovede trénera, ktoré sa snažil prekladať späť do slovenčiny.

Ramsay sa pritom snažil odpovedať veľmi pomaly a zreteľne, lebo pochopil, že moderátorova angličtina pokrivkáva, avšak nebolo mu to takmer nič platné. Nevedno, prečo bol práve Hudok nasadený na rozhovor s Kanaďanom, keď nemá najlepšiu angličtinu, ale aspoň slovenská televízia zase raz vytvorila video, na ktorom sa budeme môcť zabávať ešte zopár rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia