Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2018, 19:08
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Kim Čong-un a jeho strety so Severokórejčanmi. Pozrite si propagandistické videá z dielne izolovanej krajiny

ZAUJÍMAVOSTI KIM ČONG-UN SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Úprimne, keby stretnete osobnosť, akou Kim je, čo by ste robili?

Aktuálne prebiehajúce zimné olympijské hry v Južnej Kórei pútajú nielen športovými výkonmi a bojmi o medaily, ale aj vzťahom medzi dvoma krajinami Kórejcov. Ide totiž o jediný národ na svete majúci dva štáty. Zaujímavejší je samozrejme sever, kde vládne diktátor a neobmedzený vládca Kim Čong-un. Mimoriadne silný kult osobnosti ťahá zvedavé pohľady celého sveta, no my, bežný európsky ľud, môžeme všetko podstatné dianie sledovať akurát tak prostredníctvom internetu a televízie. A práve YouTube je fantastickým zdrojom propagandistických filmov severokórejskej televízie. Ich obsahom sú cesty a návštevy Kima po vybraných kútoch krajiny, kde sa stretáva s bežnými (zbedačenými) ľuďmi.

Návšteva vojenskej posádky severokórejského námorníctva. Jej členovia dostali za úlohu vyplávať do vzdialenosti 5 kilometrov a následne sa vrátiť späť. Všetko bolo samozrejme pod dozorom "najvyššieho". To je motivácia vyplávať!

Kim tentoraz dorazil do pekárne. Ako poctivý gurmán a odborník pozisťoval kvalitu výrobkov, rozdal rady a pokochal sa všetkými priestormi. Nedajbože by zakusol do nepodareného rohlíku, to by bolo...

Obľúbený je aj medzi ženami - pilotkami. Osobne prišiel skontrolovať tréning dievčenskej leteckej jednotky a neprestával rozdávať úsmev na všetky strany:

Podobne ako my, ani Kim nepohrdne koncertmi. Síce na Rihannu, Eminema, Lady Gagu či Kandráčovcov môže zabudnúť, no v KĽDR disponujú vlastnými hitmi:

Fabrika na výrobu kozmetiky a Kim. Síce severokórejský líder údajne nepatrí k svetovými fešákom,  no širokú ponuku si tiež neváhal prísť prezrieť osobne:

Treba ladiť aj formu i postavu. O fitness centrách v Pchjongjangu nemáme veľa informácií, no ak tam raz budete, určite navštívte:

Pamätáte si futbalistov KĽDR na majstrovstvách sveta v roku 2010? Síce neohúrili, no priamo v krajine hrajú futbal aj tak stovky ľudí. Ak teda zrovna nehladujú alebo nepracujú. A keď príde Kim na zápas, to sú výkony!

Deťúrence mali v škôlke rozhodne doživotný zážitok:

To isté aj na vojenskej škole:

A viete vôbec, aký má hlas?

Na záver prikladáme bonus. Ako je uvedené v názve videa, vypočujte si najlepšie hity popu Kórejskej ľudovodemokratickej republiky! Oh, aký to paradoxný názov:

Buďme radi že žijeme, ako žijeme...

Domov
Zdieľať
Diskusia