Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2018, 21:00
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Holandsku zúri agresívna víchrica. Ľudia bezmocne lietajú po námestiach, rýchlosti 140 km/h sa dokážu ubrániť len ťažko

ZAUJÍMAVOSTI HOLANDSKO VÍCHRICA
Uložiť Uložené

Ničivý vietor trhá strechy a ľudí hádže o zem.

Počasie v Holandsku a niektorých častiach Nemecka tamojším obyvateľom rozhodne nezávidíme. Okolie Beneluxu je totiž momentálne tyranizované intenzívnym vetrom z búrky Friederike, ktorý pravidelne dosahuje rýchlosť aj 140 kilometrov za hodinu. Ničí domy, rúca stromy a, bohužiaľ, aj zabíja ľudí. Doteraz bolo nahlásených minimálne päť úmrtí v troch krajinách.

Holandský meteorologický inštitút KNMI už pre niektoré časti krajiny vydal najvyššiu výstrahu hlásajúcu mimoriadne ohrozenie. Pre ľudí predstavujú nebezpečenstvo najmä padajúce stromy či konáre, hrozbou však sú aj more a vodné športy. Rýchlovlaky nejazdia a uzavretých je mnoho ulíc. Na ulice sa obyvateľom postihnutých krajín vôbec neodporúča vychádzať.

Na internet sa dostalo viacero videí Holanďanov bojujúcich s nepríjemnou situáciou, zachytávajú napríklad ľudí, ktorých vietor bezmocne unáša po námestí či bicykel vetrom doslova vytrhnutý z rúk človeka. Okolo polnoci sa búrka otočí smerom na Poľsko a vetry tak pocítime aj v našich končinách, rozhodne však budú menšej sily.

Domov
Zdieľať
Diskusia