Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2018, 18:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Austrálii je také teplo, že si ľudia smažia vajíčka na slnku a psíkov ochladzujú v hrncoch. Teploty prekonávajú 79-ročné rekordy

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Extrémy počasia ukazujú svoju silu po celej planéte.

Počasie sa v posledných týždňoch zbláznilo v Spojených štátoch amerických a v súčasnosti sa trápi aj veľká časť Austrálie. Zatiaľ čo v USA zamŕzajú celé ulice a vodiči áut nemajú ako svoje štvorkolesové tátoše vyslobodiť, v Austrálii nedávno zaznamenali najteplejší deň za posledných 79 rokov a rekordy padajú jedna radosť.

Mesto Penrith dokonca zaznamenalo teplotu vo výške 47,3 stupňov v tieni, čo je hodnota, pri ktorej vzniká nebezpečenstvo ohrozujúce nielen majetky, ale aj ľudské životy. Ohromné teploty spôsobujú Austrálčanom vrásky na čele, pretože spoločne s nimi narastá aj riziko požiarov a hasiči už museli riešiť viac ako 50 ohnísk, ktoré sa zapálili veľmi rýchlo vďaka štruktúre austrálskych bušov.


Teploty sú momentálne také neznesiteľné, že si ľudia skúšajú smažiť vajíčka priamo na slnku, čo sa im aj úspešne darí a psíky musia ponárať do hrncov a vedier s ľadovou vodou, pretože by to ich organizmy nemuseli vydržať.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30

Najnebezpečnejšie však zostávajú požiare, ktoré môžu v sekunde nepredvídateľne zmeniť smer a uväzniť nič netušiacich ľudí aj na otvorenom priestore, a tak záchranári upozorňujú obyvateľov, aby radšej zostali vnútri svojich príbytkov a čakali, ako sa situácia vyvinie.



Domov
Zdieľať
Diskusia