Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2017, 9:28
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mariah Carey zarobí každé Vianoce poriadny balík peňazí. Vďaka hitu All I Want For Christmas Is You nemusí pohnúť ani prstom

HUDBA MARIAH CAREY
Uložiť Uložené

Legendárna skladba speváčke slušne zarába.

Aj keď je štedrý večer opäť za nami a tešiť sa môžeme už len na Silvester, vianočné pesničky neprestávajú znieť v mnohých domácnostiach. Nielen slovenské, ale najmä zahraničné skladby si postupom rokov vybudovali notorickú fanúšikovskú základňu a krátko po začiatku decembra sa aj v službách ako Spotify pomaličky derú na vrchol rebríčka najhranejších skladieb na svete. Jednou z nich je zaručene aj skladba All I Want For Christmas Is You od Mariah Carey, ktorá neodmysliteľne patrí ku vianočným sviatkom a poznajú ju snáď v každom kúte našej planéty bez ohľadu na to, či tam ľudia rozprávajú po anglicky.

Mariah Carey vydala svoju najznámejšiu skladbu už v roku 1994 a aj keď v tom čase existovali legendárne skladby ako Wonderful Christmas Time či Driving Home For Christmas, chytľavá vianočná pesnička si rýchlo získala srdcia miliónov fanúšikov. Odvtedy už prešlo množstvo Vianoc, ale skladba je neustále populárna a spoločne s popularitou prichádzajú aj peniaze.

V roku 2016 sa dokonca stala najhranejšou vianočnou skladbou v službe Spotify, pretože bola prehraná viac ako 200 miliónov ráz a aj vďaka tomu si Mariah Carey môže každé Vianoce vyložiť nohy na stôl a tešiť sa na približne 430-tisíc eur, ktoré jej prídu na účet ako výplata za licenčné poplatky ku skladbe nielen zo Spotify, ale vo všeobecnosti. Sťažovať sa však nemusí ani Paul McCartney, pretože ten za Wonderful Christmas Time zarobí takmer 300-tisíc eur a skupina Wham!, ktorej členom bol aj zosnulý George Michael, dodnes zarobí cez 330-tisíc eur za svoju legendárnu skladbu Last Christmas.


Domov
Zdieľať
Diskusia