Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. decembra 2017, 17:43
Čas čítania 0:00
Radka T.

Moderátor loveckej relácie sa pochválil fotkou mŕtvej pumy. Ľudia ho za to rozniesli v zuboch

ZAUJÍMAVOSTI SMRŤ
Uložiť Uložené

Moderátor si z kritiky ťažkú hlavu nerobí.

Lovenie zvierat len tak, pre zábavu, sa v modernej spoločnosti stretáva s čoraz väčším odsúdením. Na mušku ochrancov zvierat či aktivistov sa tak dostal aj moderátor loveckej relácie Steve Ecklund.

Kanadský moderátor sa stal terčom kritiky po tom, čo sa pochválil fotografiou zastrelenej pumy. Na fotke pózuje s mŕtvym zvieraťom, psami a ďalšími ľuďmi. Tým vrátane moderátora nechýbajú úsmevy na perách. Radosť z uloveného zvieraťa však nezdieľa množstvo ľudí, ktorí si myslia, že Steve je jednoducho bezcitný barbar a vyžíva sa v lovení nevinných zvierat.

Steve si navyše nezlepšil imidž ani po tom, čo zverejnil fotky toho, ako sa chystá uvariť mäso z ulovenej pumy. Je totiž jasné, že takéto zábery sa v súčasnosti stretnú nielen s pochvalou od iných lovcov, ale najmä s veľkým nepochopením. Moderátora šou The Edge tak aj napriek tomu, že je známou osobnosťou, užívatelia sociálnych sietí vystavili na pranier.

Odporúčané
Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť 28. marca 2024, 9:30

Jeho čin odsúdila aj manželka bývalého kanadského premiéra Laureen Harperová. Naznačila, že lovec si tým zrejme niečo kompenzuje. On si však z kritiky ťažkú hlavu nerobí. Aj napriek vyhrážkam smrťou a nadávkam sa považuje za šťastného lovca a na tom, čo robí, nič zlé nevidí. 

Zabíjanie obhajuje tým, že následne využije každú časť zvieraťa, a tak to nerobí len z nejakého rozmaru. Tí, ktorí ho obhajujú, argumentujú aj tým, že zvieratá sú ako predátory nebezpečné pre ľudí a pumy navyše ani nie sú v kanadskej provincii Alberta ohrozené. Je možné ich loviť legálne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia