Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2017, 22:54
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Briti pravdepodobne uzákonia právo každého občana na internet rýchly aspoň 10 Mbps. Požadovať ho budú môcť aj v strede pustatiny

TECH
Uložiť Uložené

Spoľahlivé pripojenie na internet bude v Británii garantované zákonom.

Kým na Slovensku sa niektorí obyvatelia zapadnutých obcí stále potýkajú s priam nepredstaviteľne pomalým internetom, Spojené kráľovstvo zaraďuje vyššiu rýchlosť. Pravdepodobne už od roku 2020 bude môcť každý obyvateľ od svojho operátora požadovať internet s rýchlosťou minimálne 10 Mbps, či už žije na dedine, v meste, na priľahlom ostrove alebo v strede pustatiny a spolieha sa na satelit.

Aj napriek tomu, že návrh ešte nie je odhlasovaný, britská vláda naň už stihla pripraviť podrobné plány. Treba však spomenúť, že Spojené kráľovstvo je na o niečo vyššej úrovni než Slovensko a viac než 95 percent krajiny disponuje internetovým pripojením rýchlejším než 24 Mbps. Úrady však predpokladajú, že spomínaná zmena posunie toto číslo až na 98 percent - ostatné dve percentá predstavujú domácnosti bez záujmu o rýchlejší internet alebo bez internetového pripojenia celkovo.

Briti pravdepodobne uzákonia právo každého občana na internet rýchly aspoň 10 Mbps. Požadovať ho budú môcť aj v strede pustatiny
Zdroj: pexels.com

Všetko je súčasťou takzvaného Digital Economy Act, presnejšie jej najnovšej súčasti, Universal Service Obligation, ktorej predpokladané schválenie nastane začiatkom roka 2018, čiže sa Spojené kráľovstvo dočká stopercentnej garancie rýchleho internetového pripojenia už čoskoro.

Domov
Zdieľať
Diskusia