Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2017, 17:46
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kolosálny a pohybujúci sa Londýn požiera iné mestečko v prvých záberoch z post-apokalyptického sci-fi Mortal Engines od Petera Jacksona

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V období, kedy sa do našich kín konečne dostalo žiadané Star Wars VIII, sme sa dočkali aj upútavky k vysoko očakávanému Mortal Engines.

12. decembra (prosinec) 2017 vo večerných hodinách na svojom facebookovom profile Peter Jackson publikoval správu, ktorou čitateľom ozrejmil, že pred premietaním Star Wars: The Last Jedi sa v kinách po celom svete objaví aj teaser trailer k Mortal Engines. A od tejto chvíle sme boli nadšeným bez seba. Po niekoľkých veľmi dlhých dňoch, počas ktorých sme už netrpezlivo vyčkávali, sa nám však teraz konečne pošťastilo. Prvé zábery sú oficiálne vonku a prezrádzajú, že sa môžeme v kinách tešiť na poriadne kolosálnu, steampunkovú a zároveň aj post-apokalyptickú jazdu. Veď posúďte sami.

Príbehovo nás Mortal Engines zavedie do post-apokalyptického sveta, kde mestá svojím spôsobom predstavujú živé organizmy, ktoré sa navzájom pohlcujú. Ľudia si totiž vďaka svojej nenásytnosti vyčerpali drvivú väčšinu prírodných zdrojov a vzhľadom na ich obmedzené množstvo musia teraz medzi sebou bojovať o prežitie. Scenár podľa knižnej série Philipa Reevea napísal Peter Jackson spolu so ženskými spolupracovníčkami Philipou Boyens a Fran Walsh, pričom samotnej réžie sa ujal Christian Rivers, ktorý už s Peterom spolupracoval na Hobitovi či King Kongovi.

Čo sa hereckého obsadenia týka, v Mortal Engines uvidíme Robberta Sheehana (Fortitude), Ronana Rafteryho (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Stephena Langa (Don't Breathe), speváčku Jihae (Mars), Leilu George (Mother, May I Sleep with Danger?), Heru Hilmar (Da Vinci's Demons), Colina Salmona (Restident Evil), Joela Tobecka (30 Days of Night) a taktiež famózneho predstaviteľa Elronda/Agenta Smitha, Huga Weavinga (Pán prsteňov/Matrix). Dátum českej i slovenskej premiéry je stanovený na 13. decembra (prosinec) 2018. 

Domov
Zdieľať
Diskusia